Prostreno.cz

Polévka z jedlých kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 410 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, zázvor a kaštany.
  3. Dvě minuty opékejte, pak zalijte vývarem a přidejte tymián. Vařte 30 - 35 minut.
  4. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte, osolte a okořeňte.
  5. Hustý krém zjemněte polovinou ušlehané smetany.
  6. Podávejte ozdobené smetanou.

TIP:

Příprava kaštanů:

Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i vařené -vakuované.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,20g
  • Sacharidy:

    191,40g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    131,25g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Pórková polévka s uzeným lososem

(12 hlasů)
50min
378 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
35min
174 kJ

Smetanová pórková polévka

(17 hlasů)
45min
289 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z jedlých kaštanů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat