Prostreno.cz

Vepřová panenka s restovanou cibulí

Vepřová panenka pečená v troubě.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky - nebo vepřová kotleta bez kosti
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 3 ks cibule
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 1 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silné plátky a lehce je dlaní naklepejte.
  2. Plátky potřete z obou stran hořčicí, osolte je a opepřete.
  3. Plátky zprudka opečte na 3 lžících oleje.
  4. Maso uložte do zapékací misky, podlijte je vývarem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C do měkka.
  5. Oloupanou cibuli nakrájejte na kroužky a cibuli orestujte na 3 lžících oleje spolu s cukrem.
  6. Orestovanou cibuli nasypte ke skoro hotovému masu a pečte odkryté ještě 15 minut, nebo až je maso zcela měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,70g
  • Sacharidy:

    192,50g
    • Cukry:

      109,20g
  • Tuky:

    111,95g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové špalíčky

(29 hlasů)
50min
711 kJ

Marinované vepřové kotlety

(21 hlasů)
2h a 55min
617 kJ

Vepřové karbanátky

(25 hlasů)
50min
1315 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s restovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat