Prostreno.cz

Vepřová panenka s hruškami

Česnekem špikovaná vepřová panenka s dušenými hruškami.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 750 g vepřové panenky
  • 6 stroužků česneku
  • 3 ks tvrdší hrušky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce oleje
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Svíčkovou prošpikujte česnekem, maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečené maso položte na alobal (nejlépe 2 vrstvy), podlijte trochou vína, dobře zabalte a dejte na 15 minut do trouby.
  4. Maso vyndejte a nechte ještě 5 minut zabalené.
  5. Na pánev ve které jste opékali maso nalijte zbytek vína a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  6. Přidejte nakrájené hrušky, ocet, hořčici a duste 4 - 8 minut, podle tvrdosti hrušek.
  7. Maso podávejte s hruškami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,58g
  • Sacharidy:

    122,60g
    • Cukry:

      17,89g
  • Tuky:

    117,64g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka v anglické slanině

(19 hlasů)
50min
638 kJ

Karbanátky s omáčkou

(16 hlasů)
1h a 15min
1073 kJ

Grilované vepřové kotlety

(9 hlasů)
3h a 0min
1063 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat