Prostreno.cz

Vepřové maso s křenovou omáčkou

Dušená vepřová kotleta s křenovou omáčkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 747 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky15g

Ingredience na

  • 800 g vepřových kotlet bez kosti
  • 600 ml slabého zeleninového vývaru
  • 1 ks menší cibule
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 100 ml 33% smetany
  • 2 lžíce jemě nastrouhaného křenu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Vývar zahřejte ve středně velkém kastrolu k varu, přidejte tymián, oloupanou a nasekanou cibuli.
  3. Do vývaru vložte maso, které nechte zakryté pomalu vařit dokud nezměkne.
  4. Měkké maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  5. Vývar sceďte do menšího kastrůlku, přidejte máslo, metličkou intenzivně míchejte, dokud se všechno máslo nerozpustí.
  6. Přidejte instantní jíšku, smetanu a 10 minut vařte.
  7. Nakonec do máčky vmíchejte nastrouhaný křen. Podle potřeby dochuťte solí.
  8. Maso podávejte přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,52g
  • Sacharidy:

    100,80g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    180,85g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

(9 hlasů)
50min
518 kJ

Vepřové plátky s kapary

(15 hlasů)
55min
631 kJ

Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou

(9 hlasů)
45min
979 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s křenovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat