Nakopnuté libido v novém roce

04.01.2022 | Sex a vztahy

Máte poslední dobou pocit, že se k sexu musíte nutit a nejraději byste dělali všechno, jen ne milovali se s partnerem či partnerkou? A novoroční předsevzetí se vám k sexu moc nehodí? Možná potřebujete zvednout libido. Nebojte, je to snazší, než si myslíte!

Co postaví vaše libido zase do latě a vy si budete sex opět užívat?

Odhoďte cigarety

Je prokázáno, že kouření snižuje prokrvení pohlavních orgánů (u mužů může vést k potížím s erekcí) – a když nefungují, z milování nic mít nebudete…

Prohledejte lékárničku

Některá léčiva mohou mít negativní vliv na libido, pokud tedy pozorujete jeho pokles od chvíle, kdy jste začali určité léky užívat, poraďte se s lékařem (sami rozhodně léky nevysazujte!), může vám nabídnout alternativu.

Odjeďte na dovolenou

Občas stačí, když prostě odhodíte starosti a necháte za sebou všední dny, práci, starost o děti, všechny sbalíte a odjedete. Nemusíte kupovat týden u moře (před svátky si to těžko někdo může dovolit), ale stačí, když si prostě uděláte víkend na chatě. Nebo ještě líp, odvezte děti k babičce a udělejte si dovolenou bez potomků doma v obýváku…nebo spíš v ložnici.

Uvařte špagety

Ale ne s kečupem – s pestem, které obsahuje piniové oříšky. Ty jsou totiž plné argininu, který pozitivně ovlivňuje průtok krve (i v těch správných orgánech). A také je součástí některých doplňků stravy na podporu erekce (které ovšem nechutnají tak dobře jako piniové pesto). Těstoviny pak dodají energii na celou noc.

Dotýkejte se

Zamyslete se – vyměňujete si s partnerem/partnerkou láskyplné doteky jindy než při milování? Pokud ne, děláte chybu. Fyzická intimita je důležitá, i když nejde o sex. Tak se vzájemně dotýkejte, hlaďte, mazlete, pusinkujte…

Filmová inspirace

Na filmy se společně kouká spousta párů – ale co si pustit nějaký, který vás pořádně inspiruje? Ne, nemusíte hned koukat na porno, existují i erotické snímky, které nejsou vulgární a neukazují vše. A kromě toho jsou dnešní filmaři už docela odvážní, takže žhavé milostné scény „ukryjí“ i do zcela nevinného snímku.

Opusťte ložnici

Máte-li děti, bude se vám následující rada proměňovat v realitu hůř, ale zkuste to. Zkrátka přeneste sex z ložnice i do jiných částí bytu – na gauč, kuchyňskou linku, koberec v obýváku, do vany… Možností je spousta a všechny nabourají „ložnicovou rutinu“.

Jen jednu skleničku

Alkohol uvolňuje zábrany, ale když to přeženete, ze sexu toho moc mít nebudete. Takže si dejte při romantickém večeru jednu skleničku vína…rozhodně ale ne víc než dvě!

Mluvte o fantaziích

Každý nějaké máme. Někdo by rád zkusil milování na lavičce v parku, někdo přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby byl k sexu „donucen“… I kdybyste některé fantazie nikdy do reality nepřevedli, je dobré o nich mluvit. Už jen jejich popisování dokáže na libido silně zapůsobit!

Vsaďte na technologie

Všichni máme u sebe celý den mobilní telefony. Tak proč je nepoužít jako předehru? Posílejte celý den partnerce/partnerovi žhavé SMS, můžete je doplnit i nějakou tou fotkou (pouze v případě, že si jste jistí, že ji nikdo jiný neuvidí). Takzvané sextování umí pořádně povzbudit – nejen příjemce zpráv, ale i odesilatele, uvidíte…

Zdroj: https://www.healthline.com/health/boost-your-libido-10-natural-tips, https://www.verywellmind.com/how-to-increase-your-sex-drive-5195497






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat