Přestavba ložnice pro lepší sex

Navzdory nejrůznějším doporučením o „rozbití rutiny“ v sexu se nejčastěji milování odehrává v ložnici. Ovšem napadlo by vás, že i její zařízení může mít na kvalitu milování vliv? Jak z ní vytěžit maximum? Stačí tři jednoduché úpravy!

Začněte postelí

Jak jinak, postel je prostě klíčová. Nejprve se zaměřte na to, kde ji máte umístěnou. Aby lákala k pomilování, měla by být naprostou dominantou celého pokoje. Postel by podle odborníků neměla být zastrčená v koutě, ale měla by být přístupná z co nejvíce stran. Ideálně by měla stát uprostřed pokoje čelem u zdi, která je naproti dveřím do ložnice (2).

Pokud vás vzrušuje představa, že by vás mohl při milování někdo zahlédnout, pak postel přistavte k oknu (a je jen na vás, jestli zatáhnete závěsy, jen pozor na veřejné pohoršení, nic se nesmí přehánět).

Je jasné, že postel by měla být co nejútulnější, přímo by měla zvát k tomu, abyste se v ní zachumlali a oddali se slasti z milování. A tak nepodceňujte přehoz, povlečení, polštářky… Zkrátka udělejte z postele dominantu se vším všudy!

Zaměřte se na barvy

Je to trochu paradox. Zatímco pro co nejlepší usínání a spánek se doporučuje vymalovat ložnici spíše studenými barvami, pro povzbuzení vášně vám lépe poslouží barvy teplé. Co s tím? Podle odborníků je takovým kompromisem fialová (2). Spojuje v sobě vášeň, ale také pohodu a romantiku, takže skvěle splní svůj účel. Pokud si nedovedete představit ložnici vymalovanou nějakou dominantní či sytou barvou, pak ji použijte jen na jednu stěnu a pro zbytek místnosti zvolte barvu neutrální.

Podle některých expertů spousta lidí při přemýšlení o barvách podporujících vášeň a touhu automaticky pomýšlí na červenou. Ale upřímně, ta se jen tak do každého bytu nehodí. Navíc milování stejně dobře (a mnohdy i lépe) poslouží barvy jemnější, tlumené. Podle studie z roku 2013 se nejvíce milují lidé, kteří mají ložnici vymalovanou jemně karamelovou barvou (případně podobným odstínem) (1). Tak se zkuste inspirovat. Když ne na stěnách, tak alespoň na doplňcích.

Ztlumte světla

Bílé, studené a jasné světlo ložnici zrovna nesvědčí. A tak vyměňte žárovku za nějakou, která vydává světlo tlumenější, spíše žlutavé, a není až tak výkonná. Proč? Podle vědců (3) podporuje tlumené světlo tu správnou náladu a touhu, ale také kreativitu (a to se při milování hodí, co říkáte). Jen si vzpomeňte, jak romantické je světlo svíček! A ty rozhodně žádné extrémně zářivé světlo nevydávají.

Co při milování rovněž oceníte, je fakt, že tlumené světlo skryje kdejakou nedokonalost našeho těla (ne že bychom se měli za co stydět!). A tak se do sexu vrháme s mnohem větším nadšením a jsme uvolnění. Alternativa v podobě milování potmě je trochu nevýhodná – nemůžeme se pak kochat partnerovým/partnerčiným tělem. I proto je to správné světlo jen pro dobro věci.

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1491364/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28366328/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5299389/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat