Většina žen potřebuje k vyvrcholení nepohlavní styk

13.10.2023 | Sex a vztahy

Pohlavní styk je pro většinu žen bezcenná metoda pro dosažení orgasmu. Vaginální orgasmus se čistou penetrací pyje do pochvy dostaví jen v dvaceti procentech případů žen. A osm z deseti žen potřebuje styk především nepohlavní.

Nepohlavním stykem se myslí fyzické dráždění zbytku těla mimo pohlaví. Líbání, masáže, doteky, dráždění erotogenních zón či stimulace ženského pohlaví ústy jsou pro většinu žen zásadní, pokud mají dosáhnout orgasmu.

„Penetrace je mužský model ideálního sexu a zapomínají, že je to právě onen proces, nikoli cíl, který si ženy užívají nejvíce. V mé klinické praxi potřebuje většina žen stimulaci klitorisu jakýmkoli způsobem, aby dosáhla orgasmu. Sex by měl být poskytováním a přijímáním potěšení celým tělem, nejen genitáliemi a rozhodně nejen vagínou,“ vysvětluje doktorka Janet Hall z Melbourne.

Není orgasmus jako orgasmus

Mimochodem, věděla jste, že ženy mohou dosahovat nejméně čtyř typů orgasmu? Je to tak! Základní dělení vyvrcholení je podle odborníků následující (a mezi námi – tak trochu nedostatečné, že).

Klitoridální

Patří vůbec k nejčastějším a také k nejsnáze dosažitelným. Jak už název napovídá, vzniká stimulací klitorisu neboli poštěváčku. Stimulace tohoto citlivého bodu je pro spoustu žen jediným způsobem, jak vyvrcholení dosáhnou (dobrá zpráva je, že to není nijak těžké...a že je klitoridální orgasmus úžasný).

Vaginální

V současnosti jej někteří odborníci zpochybňují, protože má souviset s téměř mytickým bodem G. Ale spousta žen (a možná mezi ně patříte i vy) odpřísáhne, že orgasmus dosažený drážděním jistého místa v pochvě je silnější a jiný než ten, který následuje po stimulaci klitorisu. Tak proč nezkusit ono tajemné místo najít (už to hledání bude zábava) a nezjistit, zda je vaginální orgasmus opravdu tak skvělý, jak se říká?

Kombinovaný

Ano, hádáte z názvu správně – jedná se o vyvrcholení, které následuje po stimulaci klitorisu i bodu G. A má to být velmi, ale velmi silný orgasmus. Vyžaduje možná trochu šikovnosti (nebo tu správnou polohu, kdy jsou obě partie dobře „dosažitelné“), ale rozhodně stojí za to. Tedy alespoň podle svědectví těch žen, které jej zažily.

Mnohonásobný

Zatím jsme zmiňovali spíše intenzitu vyvrcholení (ve smyslu síly prožitku). Ovšem u orgasmů platí, že kromě kvality může být dobrou veličinou i kvantita. A to je právě případ mnohonásobného orgasmu, tedy stavu, kdy vyvrcholení neskončí, ale přechází v další a další. Obvykle k němu nebude stačit jen stimulace klitorisu (ten je příliš citlivý, a tak se může stát, po vyvrcholení už bude jeho dráždění spíše nepříjemné) a jedná se spíše o opakované orgasmy vaginální.

Zdroj: www.drjanethall.com.au/, www.healthline.com/health/healthy-sex/types-of-orgasms, www.womenshealthmag.com/sex-and-love/a19953576/types-of-female-orgasm/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat