Ženský mozek je při vzrušení aktivnější než ten mužský

O mužích se tvrdí, že se vzruší velmi snadno a stačí stimulovat jediné centrum v jejich mozku, zatímco k tomu, aby se vzrušila žena, je zapotřebí stimulace celé řady center. Kanadští neurologové prokázali, že při sledování porna je ženský mozek skutečně mnohem aktivnější než ten mužský.

Muži se tedy vzruší mnohem jednodušeji a jejich mozek je přitom méně aktivní.

Stejné vzrušení, jiná reakce

Vědci z McGillovy univerzity v Montrealu testovali dvacítku mužů a žen. Pouštěli jim porno a sledovali mozek pomocí magnetické rezonance. Přitom také sledovali citlivými přístroji míru prokrvení genitálií jako fyzický projev vzrušení.

Ženy, které se při sledování porna vzrušily (měřeno prokrvením genitálu), vykazovaly mnohem vyšší aktivitu v řadě mozkových center (sledováno pomocí magnetické rezonance) než muži. Tedy stejné vzrušení u žen a mužů (měřeno mírou prokrvení) se v mozku projevovalo různou aktivitou u každého z pohlaví.

Překonání mýtu

U žen byla aktivita mozku mnohem vyšší, což při vizuální stimulaci vědce překvapilo. Obecně se soudí, že vizuální stimuly (vnímané zrakem) vzrušují silněji muže. Ale mozek žen reagoval vlastně mnohem intenzivněji.

„Výsledky byly neočekávané, protože většina předchozích výzkumů naznačovala, že vztah mezi genitální reakcí a subjektivním vzrušením je silnější u mužů. V mozku mužů ale ve srovnání s mozky žen nebyla žádná centra, která by vykazovala silnější vztah ke vzrušení genitálií… To je zvlášť zajímavé, když si uvědomíme, že se jedná o rozdíly mezi pohlavími v nervovém zpracování vizuálních stimulů, které obvykle více vyhovují mužům a které jsou typicky vysvětlovány jako důležitější v mužském sexuálním chování,“ tvrdí autoři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat