Ženy a vyvrcholení. Opravdu pro nás není tak důležité?

S lidskou sexualitou je spojena celá řada mýtů. A některé mohou s naším milostným životem pořádně zamávat. Kterým pověrám o ženské sexualitě je načase konečně přestat věřit?

Není tomu tak dávno, co ženy byly považovány za bytosti, pro něž není milování žádnou zábavou a sex k životu vlastně tak nepotřebují (tedy ve srovnání s muži). A tak není divu, že se o ženské sexualitě stále drží ve společnosti řada nejrůznějších mýtů. Které jsou nejčastější?

Ženy si sex zas tak neužívají

Zatímco muž je odjakživa zobrazován jako osobnost toužící po milování prakticky za jakýchkoli okolností, žena je vnímána jako ta, kdo sex většinou sabotuje a vlastně si ho ani moc neužívá. Ovšem to je omyl. Jistě, ženy a muži se ve oblasti sexuality liší. A tak si každý užívá milování jinak a za jiných okolností, ovšem potěšení působí oběma pohlavím. Z genetického hlediska si ovšem ženy své sexuální partnery více vybírají, protože jsou těmi, kdo přivádějí na svět děti. A tak si povědomě hledají partnery „pečlivěji“. To ale nemá nic společného s tím, že by si milování nedokázaly pořádně užít!

Ženy se příliš nevěnují „sebelásce“

Představa, že ženy na rozdíl od mužů prakticky nemasturbují, je dalším příspěvkem do kategorie „které mýty o sexualitě se nás stále drží“. Jak se bortí nejrůznější tabu v oblasti masturbace, je jasné, že tahle zábava je doménou mužů i žen. Ostatně podle jistého amerického průzkumu v obchodech s hračkami pro dospělé tvoří 70 % zákazníků kupujících erotické pomůcky právě ženy. A jistá studie Univerzity v Indianě vyvrátila i mýtus, podle kterého nemají muži erotické hračky nakoupené ženami rádi. Téměř tři čtvrtiny dotázaných pánů totiž potvrdilo pravý opak!

Orgasmus není pro ženy tak důležitý

Pravdou je, že žena si dokáže užít i milování, při kterém nevyvrcholí. Ovšem žít v představě, že se tak může dít pokaždé, když má sex, je velký omyl. Už i proto, že při orgasmu tělo produkuje množství oxytocinu, tedy hormonu štěstí, který zajistí onu úžasnou postorgasmickou náladu a způsobí, že si bude blíž se svým partnerem. Naopak dlouhodobé chybění orgasmu má na ženskou sexualitu negativní vliv.

Za ženský orgasmus je odpovědný muž

Svalovat na partnera vinu kvůli nedosažení orgasmu je trochu alibismus. Často je totiž na vině řada faktorů, nikoli to, že se „ten můj zase málo snažil“. Kromě toho muži nejsou jasnovidci, a jelikož každou ženu vzrušuje trochu něco jiného, často za neuspokojivým sexem stojí nedostatečná komunikace. Sama žena ví nejlépe, jaké doteky apod. jí působí největší potěšení a co jí zaručeně přivede k vyvrcholení.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat