Japonci versus Indové. Kdo je v ložnici nejspokojenější?

23.05.2018 | Sex a vztahy

Jak se liší vnímání vlastního těla a milostného života napříč nejrůznějšími národy? Tak na tuto problematiku se zaměřil nedávný průzkum, kterého se účastnilo 13 tisíc lidí z celého světa. A výsledky jsou opravdu zajímavé!

Nejspokojenější sexuální život vedou Indové, Mexičané a Brazilci. Naopak nejméně spokojení jsou lidé v Japonsku, Jižní Koreji a Hongkongu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu společnosti Tenga, kterého se zúčastnilo 13 000 lidí z 18 zemí světa. Ze studie dále plyne, že 78 % lidí holduje masturbaci. Nejrozšířenější je sebeukájení ve Velké Británii, Britové ze všech dotázaných národů také nejčastěji používají erotické pomůcky.

Upnutí Britové? Ale kdepak!

Nejspokojenější s kvalitou a frekvencí sexu, orgasmem a masturbací jsou lidé v Indii (86 na stupnici 1 až 100), za nimi následují Mexičané (82) a Brazilci (81). Z evropských zemí jsou na tom v tomto ohledu nejlépe lidé ve Velké Británii (67). Nejmenší spokojenost pak panuje u Japonců (38) a lidí z Jižní Koreje (41) a Hongkongu (52).

Vyplývá to z nového průzkumu jisté japonské společnosti, která se specializuje na moderní, designové masturbační pomůcky. Průzkumu se zúčastnilo 13 000 dotázaných z 18 zemí světa a byl zaměřen na názory a postoje lidí k masturbaci, sexu a sexualitě.

Utajovaná sebeláska

Sebeukájení se věnuje drtivá většina dotázaných – celých 78 %. Nejrozšířenější je masturbace ve Velké Británii, kde se jí věnuje 96 % mužů a 78 % žen. Stejné procento mužů bylo zaznamenáno též v Jižní Koreji a Spojených státech. Co se žen týče, po Britkách jsou v masturbaci nejaktivnější Němky a Američanky (shodně 76 %). Většina lidí se navíc shoduje, že je pro ně masturbace zdravá – to si myslí nejvíce lidí ve Spojených státech (59 %), oproti tomu v Japonsku je to jen něco málo přes čtvrtinu (27 %). Ovšem i přesto, že je masturbace rozšířená, téměř třetina dotázaných (30 %) přiznává, že ji již někdy lživě popřela.

Sebeukájení bylo po dlouhou dobu lidských dějin poměrně tabuizovaným tématem. I dnes se mnohdy setkáváme s představami o tom, že muži a ženy provozující masturbaci jsou zoufalí jedinci, kteří si nedokážou najít k sexu partnera. Masturbace je však zcela přirozená a prospěšná. Pomáhá lidem poznávat své tělo a budovat zdravé sexuální sebevědomí,“ říká Adam Durčák, který se zabývá zdravou sexualitou. Podle něj bývají ti lidé, u kterých je masturbace otevřenějším tématem, se svým sexuálním životem mnohem spokojenější.

A co Češi?

Průzkum dále přinesl náhled i na používání sexuálních pomůcek. Ty jsou nejrozšířenější mezi Brity (28 %), dále pak Američany (27 %), Němci (26 %) a Australany (24 %). Nejméně je naopak využívají lidé v Hongkongu (12 %), Japonsku (13 %) a Indii (15 %).

Češi však v používání erotických hraček nezaostávají. „Z nedávného průzkumu vyplývá, že erotické hračky nakupuje ve věkové kategorii 35 až 59 let celkem 35 % Češek a 41 % Čechů,“ prozrazuje Adam Durčák.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se otevřou dveře, které si lze jen těžko mohl představit, že by mohly existovat. Může se objevit nová příležitost na pracovním poli nebo se můžeš potkat s člověkem, který ti přinese nové vzrušení do tvého osobního života. Je důležité, ab... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat