Dejte zelenou kartu milování během menstruace

Žena je v čase její menstruace velmi snadno vzrušivá. Máte to také tak? Chuť na sex se ve vás vzbouzí právě v tu nejmíň vhodnou dobu? I když vám sex během periody připadá nevhodný, hormony mu hrají do karet.

Uleví od bolesti

Při menstruaci totiž v důsledku hormonálních změn u většiny žen dochází k rapidnímu vzestupu libida. Právě tehdy budete nejvíc naladěná a vaše genitálie budou vlivem prokrvení navíc citlivější na dotek. Navíc při orgasmu dochází k vyplavování hormonů, které tlumí bolest a zmírňují bolestivé křeče. Stojí tedy za to upustit od předsudků.

Na tohle pozor!

Je pravda, že pravděpodobnost otěhotnění při menstruaci je minimální, ale že si během její periody můžete užít do sytosti nechráněného sexu, aniž byste se musela obávat otěhotnění, je mýtus. Stejně tak je hloupost, že se během menstruace nemůžete nakazit pohlavními chorobami. I menstruační krev může obsahovat virus HIV, chlamydie, syfilis atd. U některých chorob, jako je například herpes, dokonce pravděpodobnost přenosu během menstruace stoupá. Pro sex při menstruaci tedy platí stejná pravidla ochrany jako pro standardní pohlavní styk.

Jak na věc?

Zásadní je dodržování dokonalé hygieny. Nejde ani tak o to, zda zašpiníte partnera nebo povlečení, jako o to, že při menstruaci vaše vagina dočasně ztrácí svou samočisticí schopnost a je tedy více náchylná k různým infekcím. Omytí před i po milování by mělo být tedy samozřejmostí. Vhodné je použít kondom, který sníží riziko přenosu případné infekce.

Při samotném sexu volte raději polohy, kdy budete ležet na zádech. Klidně si můžete pánev podložit polštářem nebo zvedněte nohy. V této poloze bude krvácení o dost mírnější. Rozhodně doporučujeme zakrýt prostěradlo ručníkem.  Pokud vás však případné zašpinění okolí netrápí, záleží jen na vás, jakou pozici zvolíte.

Raději bez pomůcek

Mnoho žen, které se rády oddávají sexu i v čase jejich menstruace, řeší problém případného zašpinění tím, že si do pochvy zavedou tampon na dobu samotného sexu. To ale rozhodně není dobrý nápad. Nejenže si můžete ošklivě poranit čípek, tampon navíc dost vysušuje sliznici a riskujete ošklivé podráždění. V sexshopech a v lékárnách jsou ale k dostání přímo tampony tomuto určené. Jsou měkké a drží si svůj tvar, takže je po milování snadno vyjmete.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565670/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat