Zrzkové jsou chtiví sexu

Za nárůst popularity osob s narezlou barvou vlasů můžou princ Harry či zpěvák Ed Sheeran nebo herečka Jessica Chastain. Výzkumy ale odhalují něco zajímavějšího o majitelích tohoto vzácného zbarvení vlasů. Mají nejvíce sexu a jsou také lepšími milenci.

Červené zbarvení vlasů mají zrzci díky genu MC1R, který ale souvisí i s jinými fyzickými vlastnostmi (1).

Častější potěšení

Podle vědců z Hamburské univerzity mají lidé se zrzavými vlasy nejvíce sexu – souloží v nejvyšší frekvenci týdně a také mají více sexuálních partnerů než blond či tmavovlasí lidé (2).

Ženy s rezavými vlasy dosahují orgasmu častěji než blondýny či brunety – v jednačtyřiceti procentech případů. To zřejmě souvisí s tím, že jsou také mnohem citlivější na dotek a reagují rychleji na změny teplot. Zrzci mají rovněž vyšší práh bolestivosti, ale také citlivější genitálie, takže snáze dosáhnou orgasmu (2).

Přitažlivá vůně

Vědce fascinuje ještě jiná věc. Geny ovlivňují rezavé zbarvení vlasů a chlupů totiž kódují také zvláštní vůni těla. Rezaví lidé mají nasládlou a pižmovou vůni těla, která je velmi přitažlivá i pro blonďáky a brunety. To je činí neodolatelnými. Tyto feromonům podobné látky totiž vzrušují protějšek, který snáze vyvrcholí (3).

Zdroj: (1) www.pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/gene/MC1R/human, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5746253/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92802/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pikantní dýňová polévka

(4 hlasů)

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat