Horké letní měsíce nahrávají horkým aférkám

24.06.2022 | Sex a vztahy

Rostoucí teploty vzduchu, prodlužující se dny a obnažená kůže přispívají k produkci pohlavních hormonů v krvi. Vedlejším účinkem zvýšené hladiny testosteronu je pak silnější libido. A s ním přichází také větší touha zanášet mimo vztah. Potvrzují to průzkumy seznamek pro nevěrné, do nichž se každoročně zapíše nejvíce lidí právě v červenci.

První letní měsíc je z dvanácti tím, v němž se za třicet dní zaregistruje největší počet uživatelů. Na druhém místě je srpen a následují červen a září. Tedy období, kdy je na severní polokouli nejtepleji (1).

Zvýšená hladina serotoninu souvisí s tím, že jsme více vystaveni slunci, takže lidé se také cítí šťastněji. S delším pobytem na slunci v létě jsou lidé také sebevědomější a to může vést k tomu, že se někdo rozhodne začít si románek mimo vztah, právě serotonin posiluje dobré pocity z takového rozhodnutí (2).

Z průzkumu mezi nevěrníky vyplynulo, že lidé nejčastěji ke komunikaci s milenkami a milenci používají Facebook Messenger (3).

Odpustí mi?

Občas se stane, že i sebevíc utajovaný letní románek nakonec praskne. Odhalení nevěry je pro vztah vždy velmi ošidné. Často je totiž impulzem k jeho ukončení. Proč? Protože dokonce ani nevěrníci nevěru svým protějškům neodpouštějí. Sami se dopouštějí chování, které u partnera netolerují.

Společnost provozující seznamku na webu IllicitEncounters.com vyzpovídala tisíc svých členů, kteří hledají v útrobách této agentury zadané jedince ochotné k sexuálnímu styku za zády stálých partnerů. Z průzkumu vyplývá, že nevěru své manželce by odpustilo sedmašedesát procent nevěrných mužů, ale nevěru svému manželovi jen třiapadesát procent nevěrných žen (4).

Důvod? Stejné množství žen je totiž přesvědčeno, že muži mají nevěru v genech a podvedou-li jednou, budou už podvádět pořád. Takže nemá smysl s nimi zůstávat. Třetina mužů si myslí, že ženy podvádějí jen v případě, že jim manžel nevěnuje dost pozornosti.

Více než polovina žen také tvrdí, že jejich manželé nemají o nevěře ani ponětí, i když se jí dopustily několikrát.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7678376/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK545168/, (3) www.pewresearch.org/internet/2020/05/08/dating-and-relationships-in-the-digital-age/, (4) www.nypost.com/2022/04/18/survey-finds-cheating-wives-are-more-likely-to-own-a-cat/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat