Ve snech o milování dominuje sex se ženou a ve třech

13.12.2021 | Sex a vztahy

Sex ve třech, BDSM hrátky či homoerotický milostný zážitek. To jsou některé z nejrozšířenějších sexuálních fantazií současnosti. Zatímco po takzvané trojce touží hlavně starší lidé, mladí sní o tom, že si vyzkouší dominanci či submisivitu..

Co lidé opravdu chtějí

Celých 96 % lidí má své tajné sexuální fantazie, mezi nimiž vede sex ve třech – sní o něm hned 89 % lidí. Mezi dalšími oblíbenými fantaziemi jsou pak BDSM hrátky, homoerotika, dobrodružný sex či sledování partnera při sexu s další osobou.

Tyto výsledky přinesl dvouletý výzkum s názvem „Co lidé chtějí“ (What People Want study), jehož se zúčastnily přes 4 tisíce lidí. Mimo jiné odhalil i to, že typ sexuální fantazie lze propojit s povahou člověka. Extroverti častěji sní o skupinovém sexu a nemonogamních erotických zážitcích, introverti se pak ve svých fantaziích rádi staví do extrovertních rolí.

Starší versus mladší

Sex ve třech se v průzkumu objevil na pomyslné první příčce sexuálních fantazií. Výsledky průzkumu též ukázaly, že obliba této fantazie roste s věkem: nejrozšířenější byla mezi muži a ženami ve věku 40 až 50 let. „V tomto věku již obvykle lidé mají stabilního dlouhodobého partnera, a aby jejich sexuální život nezevšedněl, zajímají se o různé způsoby, jak jej ozvláštnit,“ dodává k tématu Adam Durčák, který testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Zatímco starší lidé tedy touží po trojce, mladé to táhne k BDSM hrátkám. Touží po nich zejména ženy, které si díky nim mohou buď vychutnat pocit dominance nad muži, nebo se naopak v podřízené pozici zcela vložit do jejich rukou. Submisivní role dle výzkumu láká 65 % lidí, dominance 60 %. Z BDSM prvků je nejoblíbenější svazování, ale i plácání na zadek či kousání.

Na třetí příčce se v průzkumu objevil dobrodružný sex, například zkoušení netradičních poloh či erotické hrátky na veřejných místech – z těch lidé zmiňovali například i palubu letadla. „Netradičních polohy jsou poměrně jednoduchým a též široce oblíbeným způsobem, jak si sex okořenit. Zatímco milovníci klasické misionářské polohy mohou vyzkoušet tzv. obráceného misionáře, vyznavači polohy zezadu polohu žáby. Jde vlastně o obdobu psí pozice, kdy žena klečí vpředu a partner zasouvá penis zezadu,“ vysvětluje Adam Durčák.

Když ženy sní o sexu se ženou

Další z rozšířených sexuálních fantazií je sex s příslušníkem stejného pohlaví. Ta je dle průzkumu častější u heterosexuálních žen (59 %) než mužů (26 %). U mužů se však více projevují fantazie spojené s transsexualitou a cross-dressingem (převlékání do šatů opačného pohlaví). Téměř 80 % mužů a 62 % žen dle průzkumu rovněž snilo o výměně partnerů, 58 % mužů pak přiznalo fantazírování o tom, jak sledují svou partnerku při sexu s někým jiným.

Průzkum ovšem dále zjistil, že 9 z 10 lidí si ve svých sexuálních fantaziích představuje současného partnera, více než polovina lidí pak přiznala, že tak činí často. Výzkum odhalil i důležitost emoční roviny sexu: 70 % lidí si nikdy nebo téměř nikdy nepředstavuje sexuální styk bez emocí.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5576496/, https://link.springer.com/article/10.1007/s10603-011-9179-0







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat