Ranní sex má stejné produktivní účinky jako ranní káva

Sex ráno představuje tu nejlepší chvíli na propuknutí citového vzplanutí. Proč? Tělo v průběhu dlouhého spánku doplnilo estrogen a testosteron. Hladina těchto hormonů je tak na nejvyšším vrcholu z celého dne!

To, že má sex blahodárné účinky na lidský organismus, bylo několikrát potvrzeno i mezi odborníky. Proto odhoďte zábrany a užijte si! Budete mít rázem lepší den! A jaké další výhody přináší milování s východem slunce?

Odbouráte stres

Vzbudíte se a hned jste ve stresu? Okamžitě ho pošlete pryč! Mazlete se a nedovolte stresovému hormonu nabrat na obrátkách. Projevy milostných citů a doteky zmenšují množství kortizolu v lidském těle. Zamáváte-li s ním již se zvukem budíku, vsaďte se, že následujících 24 hodin bude stát za to!

Získáte hormony štěstí

Magické endorfiny! Uvolňují bolest v těle a zlepšují náladu. Přesně z tohoto důvodu obvykle po „vyvrcholení“ cítíte blaženost a spokojenost. Tak proč si tyhle čarovné pocity nedopřát ihned po probuzení? Ostatně vždy, když vám nezbyde čas na cvičení, dá se tak trochu podvádět. Posilujte pod peřinou a získávejte výhody obojího.

Dostanete se do formy

Není to zrovna náhrada každodenního několikakilometrového běhu, nicméně sex se za cvičení považovat dá! Podle výzkumu Harvardovy lékařské univerzity během pěti minut spálí člověk asi 20 kilojoulů! To se rovná jedné kratší procházce. Tak na co tedy ještě čekáte? Zlepšete kondičku!

Omládnete

Pramen mládí? Někteří odborníci tomu věří! Jelikož se při souloži uvolňují beta endorfiny a především protizánětlivé molekuly, můžete díky nim vypadat mladší! Jeden starší výzkum ukazuje, že lidé, kteří mají pravidelný pohlavní styk alespoň třikrát týdně, vypadají mladistvěji než ti, jež ho provozují méně nebo vůbec!

Víc si užijete

Rozkoš, která trvá? Taky žádný problém. Vyšší hladina testosteronu, tedy mužského pohlavního hormonu, zvyšuje chuť k sexu, ale hlavně výdrž! No a to pořád není všechno. Ranní sex je takový malý „párovač“.

Sblížíte se

Při mazlení se uvolňuje oxytocin! O této chemické látce je známo, že řídí pocity lásky a sounáležitosti. Zkrátka a dobře, sbližuje…

Zdroj: www.doctor.ndtv.com/sexual-health/5-reasons-why-morning-sex-is-better-than-night-sex-1782397, www.health.harvard.edu/womens-health/sex-and-your-heart






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat