Ovulující žena muže doslova láká k sexu

V době moderních technologií, kdy se spoléháme především na zrak, přicházejí ženy o možnost svést nápadníka působením na jeho čichový orgán. Ačkoli muži dokážou poznat ovulující ženu – v její nejplodnější fázi – i pohledem, daleko přesnější informaci o tomto stavu menstruačního cyklu rozpoznají po čichu. Stačí zlomek vteřiny, během něhož udeří do jejich nosu potřebné feromony, a muž okamžitě začne být k dotyčné velmi silně přitahován.

Ženy mají totiž v době kolem ovulace nejvyšší hladinu estradiolu v krvi, tento hormon pak pomáhá produkovat látky vylučované pachovými žlázami, které jsou pro muže extrémně čichově přitažlivé. Jakmile zmíněné látky zasáhnou receptory v nose muže, spustí se prudká reakce v mozku, která vyhodnotí tuto informaci: pozor, v okolí je plodná žena. Tedy sexuálně extrémně přitažlivá.

Když mužům voníme

Vědci z Bernu provedli experimentální výzkum. Několik žen podrobili přísné dietě tak, aby strava nemohla ovlivňovat povahu jejich tělesného pachu. Poté v různých fázích menstruačního cyklu odebírali vzorky potu z jejich podpaží. Tyto vzorky na tamponech následně předkládali skupině mužů, kteří měli podle čichu určovat přitažlivost.

Výsledky jasně naznačují, že každá z žen mužům nejvíce voněla ve chvíli, kdy procházela ovulací a měla nejvyšší hladinu estradiolu v krvi. A čím více hormonu žena produkovala, tím byla přitažlivější.

Všecho je chemie

„Prokázali jsme, že ženy s vysokou hladinou estrogenu a nízkou hladinou progesteronu měly pro muže nejpřitažlivější tělesný pach … Chemická komunikace v reprodukci a sexualitě živočišné říše je všudypřítomná. Náš výzkum dokazuje, že lidé také používají chemické signály k sexuální komunikaci a vyjadřují jím svůj reprodukční potenciál,“ uvedla doktorka Daria Knoch z Bernské univerzity v rozhovoru pro deník The Independent.

Vědci přitom už v minulosti prokázali, že zvýšená hladina estradiolu se projevuje také na vizáži obličeje ženy, na jejích tělesných křivkách, zabarvení hlasu a gestikulaci. A to tak, že jsou pro muže extrémně přitažlivé. Naopak několik dní po menstruaci se mění tak, že jsou sexuálně velmi slabě dráždivé.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6158529/, https://www.researchgate.net/publication/233536849_Women's_attractiveness_changes_with_estradiol_and_progesterone_across_the_ovulatory_cycle






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat