Sportující muži vydrží více v posteli

12.12.2021 | Sex a vztahy

Není náhodou, že si ženy volí jako milence viditelně zdatné muže ve skvělé kondici. Má to jeden prostý důvod. Muž, který je svalnatý a hodně sportuje, totiž vydržím mnohem delší soulož. Žena s ním má tedy větší šanci, že se sama uspokojí. A největší atleti vydrží až dvakrát delší kopulaci než největší gaučoví povaleči.

Mezi muži, kteří se sportu a pohybu vyhýbají, a dokonce toho denně ani moc nenachodí, je mnohem více jedinců trpících předčasnou ejakulací. A v průměru tato skupina vydrží jen tři minuty souložit.

Pánové, kteří denně běhají nebo jezdí na kole čtyřicet minut, vydrží už 5,5 minuty v průměru. A muži, kteří sportují či alespoň denně nachodí velmi aktivně devadesát minut, vydrží šest minut. Tedy dvakrát více než gaučoví povaleči a pivní mozolové.

„V průměrné populaci trpí předčasnou ejakulací každý čtvrtý muž. Tento problém přitom může vážně narušit kvalitu vztahu. Muži, kteří ale začnou sportovat, se nejen zbaví předčasné ejakulace, ale vydrží mnohem delší soulož,“ tvrdí urologové z Ankary.

Cviky, co pomohou

Ovšem i pro muže, kteří nejsou zrovna nadšenci do sportu, mají odborníci řešení. Posilování svalů pánevního dna doporučovali lékaři dosud především ženám. Pevné perineální svaly totiž pomáhají předcházet inkontinenci, dosáhnout orgasmu a zkvalitnit prožitek při souloži. Ovšem tzv. Kegelovy cviky by měli vykonávat i muži, kteří mají potíže s předčasnou ejakulací. Stažením svalů pánevního dna mohou vyvrcholení oddálit a ejakulaci ovládnout. Výrazné zlepšení se dostaví už za dva a půl měsíce.

Italští vědci testovali Kegelovy cviky na mužích s předčasnou ejakulací. U všech pacientů se jednalo o dlouhodobý problém. Pánové třikrát denně stahovali svaly pánevního dna – deset stahů, každý stah muž držel deset vteřin a deset vteřin mezi jednotlivými stahy relaxoval – po dobu dvanácti týdnů.

Na počátku výzkumu muži vyvrcholili v průměru za dvaatřicet vteřin od začátku dráždění pyje. Po dvanácti týdnech se doba soulože prodloužila čtyřikrát na 146 vteřin (dvě minuty a šestadvacet vteřin). Pětině mužů cvičení nepomohlo.

My jsme provedli výzkum u malého vzorku (čtyřiceti mužů), takže se jedná o malou studii, musíme ji ověřit na větším vzorku. Nicméně výsledky jsou pozitivní, metoda je bezpečná a může pomoci milionům mužů na celém světě,“ věří doktor Antonio Pastore z Římské univerzity Sapienza.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003840/, https://premiermensmedical.com/blog/premature-ejaculation-exercises/ 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat