Sen o sexu s šéfem značí touhu po povýšení

Sexuální sny jsou ty nejčastější. Ne vždy ale musí znamenat, že je člověk sexuálně neukojený a vybíjí se tak ve spánku. Záleží velmi na povaze tohoto snu a třeba sen s nadřízeným – pokud člověka v reálném světě nijak zvlášť nepřitahuje – je spíš vyjádřením ambicí a touhy po povýšení.

Britská psycholožka Hilda Burek rozebrala některé erotické sny v článku po britskou edici magazínu Cosmopolitan.

Erotické sny můžou vyjadřovat touhu po žhavějším sexuálním životě, po častějším sexu s partnerem či touhu se uvolnit a dopřát si rozkoš. Pokud má osoba, s níž ve snu máme erotický vztah, konkrétní tvář, pak nemusí jít nutně o erotiku. A to především tehdy, když v bdělém stavu na dotyčného vůbec nemyslíme, nepřitahuje nás, případně je příslušníkem pohlaví, které nás nevzrušuje. Také sny o sexu s příbuznými nutně nemusejí znamenat touhu po incestním sexu v reálném životě.

Když vás svádí celebrita

Velmi častým erotickým snem je sen se slavnou osobností. Většinou nejde ani tak o to, že nás přitahuje fyzicky, jako spíš o vlastnosti, které si s danou osobou spojujeme. Pak toužíme po tom, aby i náš partner takový byl či tyto vlastnosti měl.

„Většina z nás má nějaké pocity související se slavnými lidmi… Představujeme si je jako jedince určitých kvalit. A tyto kvality nám přijdou atraktivní, proto se nám pak zdá o sexu s dotyčnými,“ tvrdí Burke.

Pokud není nadřízený či nadřízená naším sexuálním typem, ale ve snu s ním sex člověk má, pak to nejspíš nasvědčuje, že jde o vlastní kariérní ambice a touhu po povýšení či profesním růstu.

Kamarád taky rád...

Někoho může vyděsit i sex s kamarádem či kamarádkou, zvláště když je pohlaví, které ho jinak vůbec nepřitahuje sexuálně, nebo se opět jedná o typ člověka, jenž není v reálném světě fyzicky atraktivní. Jde spíš o jeho vlastnosti a talent, po němž pak snící touží. Může jít také o snahu vyřešit problémy v platonických vztazích či touhou sblížit se s dotyčnou osobou.

Rovněž sex s rodičem nemusí znamenat touhu po incestu, ale spíš naznačuje období psychického dozrávání, kdy člověk dospívá a sám se stává rodičem. Krom toho může jít o touhu po sexu s osobou mající nejsilnější pozitivní vlastnosti daného rodiče. Při sexu s otcem psychoanalytikové nejčastěji uvádějí touhu po penězích a stabilitě, při sexu s matkou po větší citovosti a emočním bezpečí. Sex se sourozencem většinou rovněž naznačuje, že by člověk rád uspěl v oboru či talentu, který sourozenec má.

Nevěra ve snu, nevěra ve skutečnosti?

Pokud člověk ve snu podvádí partnera, může jít skutečně o touhu po nevěře, pokud se mu zdá o někom reálném, kdo ho v bdělém stavu přitahuje fyzicky. Jinak ale může jít také o touhu po jeho dobrých vlastnostech.

„Když se nám ale zdá o tom, že jsme podváděni, tak jde většinou o vyjádření vlastní nejistoty ve vztahu, nedůvěry partnerovi a úzkostného připoutání ve vztahu,“ tvrdí Burke.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat