Posedlost sexem není jen doménou mužů

Posedlost sexem oficiálně není psychickou poruchou. Nicméně sami odborníci uznávají, že někteří lidé mají tak robustní libido, že jsou sexem posedlí a sexuálně motivované myšlenky a chování nedokážou ovládat. Což někdy může ve vztahu udělat poměrně velkou paseku. Nové výzkumy však odhalují i něco zajímavého.

Dosud se uvažovalo, že mužů posedlých sexem je dvakrát více než žen. Ale v současné kultuře u pohlavně aktivních do padesáti let se pohlavní rozdíly stírají.

Co je vlastně posedlost

Vědci z University of Minnesota tvrdí, že neschopností ovládat sexuální myšlenky a pudy trpí zhruba každý desátý muž a každá dvanáctá žena.

Posedlostí sexem se označuje stav, kdy se sex stává nutkavou potřebou, která negativně ovlivňuje každodenní povinnosti a společenský život a vyvolává stres ve chvíli, kdy člověk musí tyto pudy krotit a nemůže je naplňovat.

Společnost se mění

„Vysvětlení pro zdůvodnění hypotézy, že posedlost sexem je mnohem častější u mužů než u žen, bylo vždy nejasné, ačkoli někteří autoři poukazovali na rozdíly v mužské a ženské sexualitě s ohledem na vnitřní sexuální motivaci, snadnost vzrušení a liberálnější postoje vůči nezávaznému sexu,“ míní autorka výzkumu psychiatrička doktorka Janna Dickenson z University of Minnesota.

„Jedním z možných vysvětlení pro pozorovaný malý rozdíl mezi pohlavími v posedlosti sexem jsou současná změna v postojích společnosti a kultury vůči ženské sexualitě s tím, že je společensky daleko přijatelnější svobodné vyjadřování sexuality u žen, dále rozšiřující se přístupnost sexuálních snímků, snadná dostupnost nezávazného sexu prostřednictvím internetu, sex podporující aplikace a sociální sítě,“ je přesvědčena odbornice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat