Ženy chtějí na sex spíše muže se strništěm

Holé hladké tváře jsou znamením mladistvosti. A někteří muži se holí záměrně každé ráno, aby vypadali mladistvěji. Snižují si tím ale šanci u žen. Tváře jako miminko totiž u mužů ženy mají nejméně rády. Když hledají někoho na sex, pak je přitahuje nejvíce mužné strniště. Ale pokud si volí partnera pro život, nejdůvěryhodněji na ně působí delší vous.

Autoři studie zvané Paradox maskulinity prokázali v experimentálním výzkumu, že sexuálně nejdráždivější je čerstvé či středně dlouhé strniště. Největší důvěryhodnost pro vztah s dostatkem zralosti a mužnosti vyvolává v ženách plnovous. A nejméně žádoucí pro sex i vztah jsou pak mladíci s holými tvářemi.

Psychologové z University of Queensland testovali preference osmi tisíc žen. A vyšlo z nich jasně najevo, že sexuálně nejdráždivější jsou muži se strništěm, pro dlouhodobý vztah nejpřitažlivější muži s plnovousem a nejméně přitažliví a nejméně důvěryhodní muži s hladkou tváří

„Upřednostňování čerstvého či plného strniště bylo v případě krátkodobého sexuálního poměru častější než plnovous či hladké tváře. Plnovous a strniště pak byly upřednostňovány pro dlouhodobý vztah více než hladké líce. Obecně pak při hodnocení přitažlivosti muže bylo nejvýše hodnoceno plné strniště, nejméně přitažlivé pak ženám přijdou čistě oholené tváře,“ tvrdí autoři z Queenslandu.

Plnovous na překážku?

Navzdory výše napsanému v novém průzkumu společnosti BathroomTakeAway vyšlo najevo, že třiačtyřicet procent žen odmítne jakéhokoli muže se sebekrásnějším obličejem, pokud ho zdobí dlouhé vousy. Šesti z deseti žen naopak nevadí, když muž nemá na obličeji žádný porost.

„Je důležité, že lidé si pěstují vlastní vzhled kvůli svému vlastnímu pocitu a názoru a nejsou zmítáni nejnovějšími módními trendy,“ zhodnotil výsledky šéf společnosti Julian Smith.

A také nedávný experiment na Tinderu prokázal, že muži s plnovousem mají méně zájemkyň než ti, kteří mají na obličeji třídenní strniště, jsou hladce oholeni či nosí kratičkou bradku. Plnovous je nejméně přitažlivý.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat