Leden je vedoucím měsícem nevěry

17.01.2023 | Sex a vztahy

Experti pořádně šokují. Jakmile prý mnozí po oslavách Silvestra patřičně vystřízliví, zakládají si profil na seznamce, kde hledají příležitosti k nevěře. Mohou za to nevydařené svátky? Kdepak, důvodem jsou peníze, tchyně nebo luxování!

Zatímco někteří si jako tradičně slibují, že konečně shodí nadbytečná kila, přestanou kouřit nebo se budou méně stresovat, jiní si v rámci novoročního předsevzetí hledají milostnou „bokovku“. A co hůř, takových záletníků je prý čím dál víc! Proč je právě leden rizikovým obdobím na nevěry a rozchody?

Příležitost dělá zloděje? Asi tak nějak

Kde se lidé v dnešní době nejčastěji seznamují? Snadná odpověď. Na internetu! Je to pohodlné, člověk nikam nemusí, a nabídku adeptů na vztah či nezávazný sex má na dosah jednoho kliknutí. Virtuální hledání dokonalého protějšku se proto stalo tak oblíbeným, až naprosto předčilo osobní kontakt. Zda je to dobře, nebo špatně, o tom by se dalo hovořit celé dny. Každopádně jedno je jisté, první měsíc nového roku zažívají webové seznamky takový nápor, až jim z toho padají servery. Proč to? Berte to tak, že se vánoční pohoda v kruhu rodinném naprosto minula účinkem (1) názor autora.

Změna je život. Bohužel či bohudík?

Leden je každoročně měsícem, kdy nejvíce manželství zažívá krizi. Je to období, kdy se lidé nejčastěji rozhodnou k rozvodu, nebo si začnou hledat tajného milence (2). Na on-line stránkách, kde se hledá povyražení, ve výše zmíněný čas tradičně narůstá aktivita o 30 až 50 %, což je vůbec největší „šrumec“ ve srovnání se zbytkem roku. Co zadané, kteří mají oficiální svazek, vede k tomu, že loví v těchto vodách? Důvodů je hned několik.

Prachy, alkohol a tchyně můžou za všechno

Experti se specializací na rodinné právo v rámci svého průzkumu (3) zjistili, že až 40 % žadatelů o rozvod se k takovému kroku uchýlí kvůli finančním potížím. Ve 35 % případů je příčinou rozkolu konzumace alkoholu, jemuž holduje jen jeden z páru, což představuje vážný problém. Zbytek tvoří faktory, jako například nevraživost mezi příbuznými, naprostý nedostatek vzájemné komunikace, potíže v posteli, chybějící respekt, a pozor, dokonce i nevyhovující rozdělení domácích prací. No to jsou tedy věci… A co vy, máte doma jasno v tom, kdo a kdy vyluxuje?

Zdroj: (1) názor autora, (2) www.bbc.com/news/uk-wales-64187350, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4012696/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat