Pravidelný silný orgasmus je bezvadnou prevencí vysokého tlaku

15.02.2021 | Sex a vztahy

Pravidelný sex několikrát týdně utužuje nejen vztah, ale je také výbornou prevencí vysokého krevního tlaku. Lidé, kteří mají vyvrcholení při sexuálních hrátkách, mají následující den o třináct procent nižší tlak. A když se sexu věnují pravidelně několikrát týdně, tlak se upraví dokonce stejně účinně jako po podání léčiv na hypertenzi.

Orgasmem tak lze u většiny lidí s vyšším krevním tlakem, krom skupiny se závažnou hypertenzí, nahradit léky.

„Čím intenzivnější a slastnější orgasmus, tím nižší krevní tlak mají lidé následující den,“ tvrdí autoři z Georgia State University, jejichž studii publikoval odborný časopis Sexual Medicine.

Při silném orgasmu při partnerském sexu – a je dokázáno, že ve věrném vztahu lidé zažívají orgasmy silnější než při sexu náhodném – se do krve vylučuje velké množství hormonu oxytocinu, který výrazně omezuje účinky stresu. Ačkoli se tento hormon produkuje také při tulení a mazlení, při párovém orgasmu je ho nejvíce. Při masturbaci se přitom oxytocin do krve nevylévá.

Příjemná prevence

Že má orgasmus spoustu příjemných vedlejších účinků na naše zdraví, se ví poměrně dlouho. A podle odborníků by si ženy měly vyvrcholení dopřávat co nejčastěji. Dá se díky nim totiž předejít některým nepříjemným patáliím, k nimž patří vaginální atrofie, vysychání děložní sliznice či záněty. Těm se prý ženy účinně brání právě tehdy, když mají pravidelné orgasmy. Vyvrcholení – a stačí přitom při masturbaci – udržuje vaginální tkáň zdravou a prokrvenou.

Podle londýnské terapeutky Louise Mazanti je právě zanedbávání vlastního potěšení nejčastějším důvodem, proč tolik žen trpí vaginální atrofií, vysycháním sliznice, bolestivostí při souloži a poševními záněty.

„Je velmi důležité, abychom měly zdravý pohlavní život s partnerem nebo samy se sebou. Lidé velmi často říkají, nemám žádný pohlavní život, protože nemám partnera. Ale na to zapomeňte, musíte mít pravidelný sex se sebou,“ svěřila Mazanti deníku The Sun.

Ženy, které nemohou pravidelně souložit s partnerem, by podle ní měly samy pravidelně masturbovat a nejen drážděním klitorisu. Rukou či pomůckami by si měly masírovat také vagínu, aby se do ní dostávala čerstvá krev plná kyslíku a živin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat