Stud a strach nás nutí k sexuálnímu předstírání

15.06.2022 | Sex a vztahy

Jistý výrobce kondomů a erotických pomůcek tvrdí, že sedm z deseti žen zažívá nepříjemné pocity či bolest při sexu. Bohužel ne každá žena o tom se svým partnerem mluví a snaží se příčinu odstranit. Jen pět z deseti mužů ví, kdy jejich partnerka zažívá diskomfort či přímo bolest při souloži.

Vyplývá to z průzkumu (1) u dvanácti set dospělých Britů, které Durex vyzpovídal. Třetina žen, která zažívá při sexu nepříjemné pocity, se pak sexu vyhýbá, přímo to ovlivňuje jejich libido. Desetina ze všech žen zažívajících diskomfort při sexu přiznává, že to má negativní vliv na jejich vztah.

Raději předstírání

Devět procent žen zažívajících bolesti či nepříjemné pocity při souloži sáhne po nahraném orgasmu ve snaze rychle soulož ukončit. Patnáct procent se snaží jakkoli jinak partnera přimět k co nejrychlejšímu vyvrcholení (1). Nejčastější příčinou nepříjemných pocitů a bolesti při souloži je suchá vagína, tedy neschopnost ženy vzrušením se přirozeně zvlhčit. Potíže trápí dvacet až čtyřicet procent žen ve věku sedmnáct až padesát let. Po menopauze je počet výrazně vyšší (2).

Stud jako překážka účinné pomoci

Mnoho žen se stydí o vaginální vysýchavosti hovořit, dokonce i s intimním partnerem (3). Natož aby se snažily najít řešení či odbornou pomoc, přičemž je to velmi častý symptom, který lze řešit mnoha způsoby. Nejsnazším řešením vysýchavosti, které často souvisí s poklesem hladiny estrogenu v krvi, takže trápí častěji ženy po menopauze, je použití lubrikantu nejrůznějšího druhu. Slinami počínaje a sofistikovanými moderními výrobky konče (2).

Zrdoj: (1) www.durexnetwork.org/en-gb/research/faceofglobalsex/pages/home.aspx, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6459457/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18430703/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat