Zdravotní rizika spojená se vstupem zadními vrátky

29.05.2023 | Sex a vztahy

Máte v posteli radši peprnější praktiky a bez análního sexu si nedokážete své postelové hrátky ani představit? V podstatě se nejedná o nic nebezpečného, za předpokladu, že se vše provádí tak, jak má. V opačném případě si totiž můžete přivodit nepěkné zdravotní potíže.

Jaká jsou největší rizika spojená s provozováním análního sexu?

(Ne)obyčejná bolest

Tím nejrozšířenějším problémem, který s análním sexem souvisí, je jeho nesprávné provozování. Ačkoli bylo toto téma již tisíckrát probíráno, stále se najdou tací, kteří se do něj pouštějí bez patřičné přípravy. Řitní otvor nemá schopnost přirozené lubrikace jako vagina, a proto je potřeba to vyřešit dodatečně, abyste zabránili úrazům a bolesti. Pokud jste podobné praktiky ještě nezkoušeli, pravděpodobně budou emoce z prvního zážitku smíšené. Lidé mívají potíž se hned zkraje uvolnit natolik, aby průchod penisu nepůsobil bolest. Bez patřičné lubrikace si ale koledujete o skutečně velmi bolestivý zážitek.

Trhliny

Mezi velmi časté potíže, které má na svědomí nesprávně i správně provozovaný anální sex, jednoznačně patří trhlinky v řitním svěrači. Lékaři se shodují, že návštěvy pacientů, kteří jsou vyděšeni z obsahu krve ve stolici po provozování nové praktiky, nejsou ničím výjimečným. Trhlinky samy o sobě bolet nemusí, ale vždy o sobě dají vědět právě krvácením při vyprazdňování.

Hemoroidy

Časté provozování análního sexu může být původcem vzniku hemoroidů. Lékaři důrazně varují, že při análním sexu, dochází k silnému napínání žil v konečníku, což může již vzniklé hemoroidy nejen zhoršovat, ale u zdravých lidí právě i způsobovat.

Poškození sliznice

Sliznice ani stěna konečníku nejsou fyzicky uzpůsobené pro pravidelné provozování podobných praktik a při častém opakování může dojít k chronickému poškození sliznice nebo svěrače. Drobné trhlinky ve sliznici konečníku, mohou při opakovaném dráždění tvořit shluky jizviček, které následně brání správnému a bezbolestnému vyprazdňování. Častý anální sex může vést také k povolení svalů svěrače, které ale nebývá nijak časté a s pomocí Koegelových cviků lze tento problém poměrně úspěšně řešit.

HIV

Na závěr musíme upozornit, že riziko přenosu viru HIV je u análního sexu mnohonásobně vyšší. Důsledné používání ochrany je tedy opravdu na místě.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5368909/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat