Promiskuita jde ruku v ruce s fyzickou aktivitou

18.03.2021 | Sex a vztahy

Britští sexuologové provedli analýzu pohlavního života sedmi tisíc dospělých a vztáhli počet jejich sexuálních partnerů k různým vlastnostem. Z analýzy vyplývá, že u žen působí pozitivně na počet partnerů za život především to, zda jsou fit a sportují. Čím více je žena aktivní, tím více má sexuálních partnerů. Mezi muži jsou nejpromiskuitnější gayové, až jedenáctkrát víc než heterosexuální muži. A mezi heterosexuálními muži pak nejvíce partnerek za život vystřídají muži nejbohatší a nejchudší.

Sexuální chování mužů i žen je ovlivněno mužským pohlavním hormonem testosteronem. Čím více ho obě pohlaví v těle mají, tím jsou sexuálně náruživější a také střídají více partnerů.

Testosteron i sebvědomí na vrcholu

Není tedy divu, že ženy pravidelně aktivně sportující patří mezi ty, které mají nejvíce sexuálních partnerů za život. Je to proto, že právě sport zvyšuje hladinu testosteronu v krvi. A nejen to.

„Víme, že pravidelné fyzické cvičení zvyšuje sebevědomí a je tedy možné, že zvýšené sebevědomí motivuje ženy více se věnovat sexu s novými partnery,“ tvrdí profesor Lee Smith z Anglia Ruskin University.

Nejchudší versus nejbohatší?

Z výzkumu dále vyplývá, že muži obecně mají za život více sexuálních partnerek než ženy. To jednak odpovídá tomu, že muži mají vyšší hladinu testosteronu v krvi, ale kvůli sociálním stereotypům muži své počty nadhodnocují a ženy podhodnocují.

Proč jsou mezi heterosexuálními muži nejpromiskuitnější právě nejchudší a nejbohatší, není jasné. Ale překvapením není, že jsou jedenáctkrát promiskuitnější homosexuální muži než muži heterosexuální. Podobné závěry už doložily mnohé výzkumy z minulých let.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat