Slastí k úspěšnému početí

22.04.2022 | Sex a vztahy

Vědci se dlouho zabývají tím, proč evoluce u žen vytvořila orgasmus. U muže provází ejakulaci, která je nezbytná k tomu, aby mohl oplodnit ženu. A třebaže sex u člověka zdaleka neslouží jek plození a má podstatné psychosociální funkce, u žen je orgasmus pomůckou plodnosti. Čím snadněji žena orgasmu dosáhne a čím je tento intenzivnější, tím větší má šanci na početí potomka.

Slastí k početí

Orgasmus ženy pomáhá nasávat spermie do dělohy a rychleji je transportovat k dominantnímu vaječníku, který produkuje plodná vajíčka (1).

„Můj výzkum staví na rostoucím počtu důkazů, že ženský orgasmus svojí podstatou souvisí s plodností… obecně vzato ženy dosahují orgasmu častěji s inteligentním, zodpovědným a náruživými milencem, který jim příjemně voní, což je velmi důležité, protože naznačuje slučitelnost obou imunitních systémů a zvyšuje tím šanci na početí,“ tvrdí doktor King (1).

Věda versus intimita

Dvojice mající problémy s plodností a početím jdou často na řešení tohoto problému příliš vědecky. Ale naopak prohloubení intimity a větší prožitek ze sexu a intenzivnější oboustranná slast zvyšují šanci na početí. Páry mající potíže s početím se často vrhnou na mechanické oplodňování, měření vaginální teploty a počítání plodných hodin, ze sexu se tak stává stresující povinná rutina a šance na početí se tím naopak výrazně snižuje (2).

„Podstatou plodnosti a početí je, aby se dva kompatibilní lidé, kteří si voní a vzájemně se silně přitahují, užili vášnivý sex s oboustranným intenzivním vyvrcholením,“ tvrdí doktor King (1).

Zdroj: (1) cora.ucc.ie/bitstream/handle/10468/3306/1663.pdf?sequence=1&isAllowed=y, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6016043/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kachní stehna se špenátem

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat