Marihuana zlepšuje milostný prožitek

03.07.2022 | Sex a vztahy

Průzkumy mezi uživateli marihuany dokazují, že lidé užívající tuto drogu se věnují sexu častěji a také ho hodnotí jako uspokojivější. Existuje však málo studií, které se zabývají přímými účinky na sexuální funkce. Jednou z nich je výzkum doktorky Becky K. Lynnové, která prokázala, že u žen užití drogy souvisí s lepšími sexuálními funkcemi a také větší pravděpodobností dosažení orgasmu.

Studii (1) publikoval odborný časopis Sexual Medicine a Lynn v ní tvrdí, že je marihuana účinným afrodiziakem pro ženy. Nejenže zlepšuje požitek ze sexu u žen, které mají bolesti při souloži, ale také zvyšuje šanci na dosažení orgasmu a zlepšuje libido. „Pozorovala jsem zlepšení u žen s chronickými bolestmi, které trpěly bolestmi při sexu, u žen s potížemi s dosažením orgasmu či neschopností dosáhnout orgasmu a u žen, které užívaly marihuanu k posílení libida, které bylo výrazně slabší než partnerovo,“ tvrdí doktorka Lynn.

Její výzkum se zabýval přímými účinky po požití drogy, ale nesledoval dlouhodobé působení na sexuální funkce a uspokojení. Jiné výzkumy naznačují, že ženy užívající pravidelně drogu mají uspokojivější orgasmy a dosahují ho dvakrát častěji než ty, které drogu neužívají vůbec.

Jde to i jinak...

Že zrovna nejste nadšené z představy, že byste si musela dávat před milováním konopí, abyste dosáhla orgasmu? Naštěstí existují i jiné způsoby. Ačkoli neexistuje jednotná metoda, která by spolehlivě přivedla k vyvrcholení každou ženu, ale určité postupy tuto šanci zvyšují. Jedním z nich je koupel či sprcha před milováním.

Podle Hildy Hitcherson, autorky knihy o ženském orgasmu Pleasure, totiž právě sprcha či koupel podporují prokrvení genitálií. U mnoha žen je právě nedostatečné prokrvení pánevního dna důvodem, proč se neaktivují dostatečně nervy a orgasmus se nedostaví.

Zvýšený průtok krve genitáliemi je nezbytný nejen pro erekci mužů, ale přivádí živiny a kyslík také do tkání ženského pohlaví, zvyšuje schopnost vzrušit se a zvlhnout a také citlivost a šanci na vyvrcholení.

Pokud má žena čas, měla by si podle Hitcherson dopřát smyslnou lázeň. Ale pokud spěchá, i několikaminutová masáž vnějších genitálií teplou vodou je účinná.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6522945/, (2) kniha Pleasure






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat