Po náročném cvičení velikost penisu ženu neohromí

08.04.2022 | Sex a vztahy

Muži se rádi poměřují ve sprchách posiloven a bazénů a jsou kvůli tomu těmi, komu na velikosti penisu záleží mnohem více než ženám. Jenže právě posilovna není zrovna místo, kde se pánové mohou vzájemně ohromovat. Pokud patří mezi tzv. growers, tím hůř. Podle lékařů se totiž při cvičení zmenšují penis a varlata na minimum.

Je to přirozená reakce organismu, který se jednak snaží soustředit krev do orgánů, které jsou používány – svalů – ale také zmenšuje tyto části těla, aby při pohybu a cvičení zbytečně nezavazely a nepřišly k újmě (1).

Všechno je to o oběhu

Muži se také podle typu penisu dělí na dvě skupiny tzv. showers a growers. Showers (chlubilové) mají penis v klidovém stavu větší, ale už se tolik nezvětší při erekci. Ti pak mohou dělat větší dojem ve sprše či v sauně. Growers (výrazně vzroste) mají tvořen penis jiným poměrem tkání, takže v klidovém stavu je menší, ale výrazněji se zvětší v erekci. Mezi muži je obecně více growers (2). Když cvičíte, tělo pošle krev do svalů a kloubů, tím sníží množství krve v penisu a šourku. Týká se to všech a nemohou s tím nijak bojovat.

O centimetr méně

Jedná se o jev dočasný. A cvičení je mnohem důležitější pro zdraví oběhové soustavy i pro zdraví penisu a pevnou erekci než obava, že neoslním ve sprše. Naopak vyhýbání se pohybu a cvičení podporuje jev související se stárnutím tkání. Nedostatečné prokrvení a zhoršení kondice oběhové soustavy urychlují zmenšení penisu vlivem ochabnutí elasticity topořivých těles. Mezi velikostí pyje v pětadvaceti a pětasedmdesáti letech věku života tak může být rozdíl až jeden centimetr.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4551211/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30068977/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat