Veselý chlap je zárukou silného milostného potěšení

Oplývá váš partner neuvěřitelným smyslem pro humor a tahá ho i do ložnice? Ačkoli to může vypadat všelijak, není to na obtíž. Ukázalo se, že pokud pánové spadají do kategorie veselých srandistů, jejich partnerky v milostné sféře rozhodně nestrádají!

Že humor léčí, to je všeobecně známá věc. Ostatně, i odborníci vřele doporučují, abychom se pěkně od plic smáli co možná nejčastěji. Dle jejich názoru lze totiž přesně tímto způsobem zabojovat proti stresu, bolestem různého původu i slabé imunitě (1). Co dalšího „sranda“ umí? Zřejmě funguje i jako ukazatel erotických schopností. Jako vážně?!

Fóry jako afrodiziakum?

Američtí vědci působící na newyorské Univerzitě Albany nedávno přišli s hodně odvážným tvrzením. Z jejich studie (2), jež byla publikována v magazínu Psychology Today, vyplývá, že vtipní muži mají větší předpoklady k poskytování milostného potěšení. Jinými slovy, jako milenci zpravidla bývají výkonnější, vynalézavější a odvážnější. Pokud se ptáte, jakým způsobem výzkumníci k této „převratné myšlence“ došli, jejich bádání vlastně mělo zcela standardní průběh.

Vážný průzkum na veselé téma

Vědci nejprve oslovili stovku náhodně vybraných zadaných žen. Respondentky následně prostřednictvím dotazníku odpovídaly na otázky týkající se frekvence fyzických projevů lásky, míru spokojenosti, milostnou motivaci, četnost dosažených vyvrcholení i charakteristické rysy partnera. Jakmile se nashromáždila všechna potřebná data, finální analýze už nic nechybělo (2).

Kdo se směje naposled, ten si nemá na co stěžovat

Nejčastěji (a nejlépe) uspokojované ženy uváděly, že své milence považují za vtipné. Experti se tedy dožadovali, aby jim přítomné dámy odtajnily, co je na muži se smyslem pro humor tak zvláštního. Dámy se jednoznačně shodly, že tenhle „vyvolený“ je ve společnosti oblíbený, což jim dává jakýsi pocit výjimečnosti. Srandista je prý také inteligentní, sebevědomý, kreativní a vykazuje schopnosti vůdce, tudíž platí za přitažlivou osobnost (2).

„Nejsem těmito výsledky nijak překvapen. Lidé s vrozeným smyslem pro humor působí na své okolí atraktivně a také úspěšně navazují vztahy. To jim vlastně umožňuje získávat cenné zkušenosti v intimní oblasti,“ vysvětluje psycholog a autor studie Gil Greengross (2). Tak takhle je to!

Zdroje: (1) www.journals.physiology.org/doi/full/10.1152/advan.00030.2017, (2) www.journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/147470491401200507






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat