Holohlaví muži si v posteli věří víc než muži s hustou kšticí

16.05.2021 | Sex a vztahy

O holohlavých mužích se traduje, že jsou vášnivějšími milenci. Podle britského průzkumu to zřejmě ale nestačí na to, aby měli větší úspěch u sexuálních protějšků. Ve srovnání s vlasatými soky mají méně sexuálních partnerů. Nicméně mají rozhodně lepší sebevědomí jako milenci.

Pětina pánů, která přijde o vlasy, přiznává, že po ztrátě hřívy je o ně menší zájem a hůře někoho sbalí na sex. Nicméně jako skvělí milenci si připadají – sami sebe tak považují a věří si v tom – čtyři z deseti mužů bez vlasů. Stejné sebevědomí mají tři z deseti vlasatých mužů.

Jenže právě proto, že holá hlava souvisí s vyšší hladinou testosteronu a maskulinními geny, jsou muži bez vlasů také nevěrnější. Nebo upřímnější. Mezi nimi se přiznal k nevěře každý třetí jedinec, zatímco v ostatní mužské populaci každý pátý.

Muži v průměru přijdou o porost hlavy kolem osmatřiceti let věku. Mnozí ale nečekají na to, až jim zůstane nevzhledný věnec kolem lebky a raději řídnoucí vlasy začnou vyholovat roky před tím, než je to na temeni už zbytečné.

Hlídejte si srdce

Pokud ovšem patříte k mužům, kteří o svůj porost přišli předčasně (případně od nízkého věku pozorují ve své hřívě šediny), zpozorněte. Vědci z Indie totiž prokázali vztah mezi výrazným zvýšením rizika onemocnění chorobami oběhové soustavy a předčasným plešatěním či šedivěním u mužů. Pánové, kterým vlasy výrazně zřídnou či zešedivějí před čtyřicátými narozeninami, trpí chorobami srdce a cév pětkrát častěji.

Šedivění a plešatění mezi dvacátým a čtyřicátým rokem věku je tak zřejmě projevem rychlého stárnutí. Ať už souvisí s určitými geny či procesy v těle, poukazuje na to, že stejně rychle stárnou a degradují cévy a srdce.

„Výskyt nemocní koronárních cév srdce u mladých mužů roste, ale nemůže být vysvětlován tradičními rizikovými faktory. Předčasné šedivění a androgenní alopecie (plešatění) pozitivně souvisejí se stárnutím cév bez ohledu na chronologický věk a jsou tedy věrohodnými rizikovými faktory pro nemoci věnčitých cév srdce,“ tvrdí doktor Sachin Patil z UN Mehta Institute of Cardiology and Research Centre v indickém státě Gudžarát.

Zatím nebyla objevena kauzální příčina mezi předčasným plešatěním (a šedivěním) a chorobami věnčitých cév srdce, ale vztah byl potvrzen i jinými studiemi z celého světa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat