Ochlupení v klíně má své opodstatnění

Doba bez ochlupení na pokožce trvá už poměrně dlouho. Taky se těch svých výrůstků zbavujete se železnou s každodenní pravidelností? Pak musíte vědět, že něco takového vašemu klínu vůbec neprospívá. Pro druhé pohlaví totiž můžete být méně atraktivní!

Nejen pornoherci dávno pochopili, že odstraňování veškerého ochlupení je sexy, a to bez toho, co si o tom kdo myslí. To ale neznamená, že chloupky nemají svoji funkci. Vědci přišli s teorií, že to pubické, „intimní“ poskytuje „odpružený efekt během sexu“, což znamená, že když se za nějaký ten „vlásek“ zatáhne, dojde ke stimulaci nervových zakončení u vlasových folikulů. Ve výsledku prý dochází ke zvýšení sexuálního potěšení. Hezké, jenže kolik lidí může říct, že v rozkroku snese strniště?

Páření v ohrožení

Dlužno však dodat, že stydké chloupky zachycují feromony – hormonální sexuální signály, které posíláme potenciálním nápadníkům. Ty jsou „vyráběny“ zejména v oblasti genitálií, ale také například na hrudníku a v podpaží. Proto se výzkumníci shodují, že kvůli odstranění chloupků se snižuje sexuální atraktivita jedince. Může to však být trochu sporné.

Stačí se podívat do minulosti, kdy se považovala chlupatá hruď u muže za znak mužnosti. Lékaři v souvislosti s ní hovoří o vyšší hladině testosteronu. Dnes, kdy se kupříkladu kulturisté a další vymakaní sportovci vyholují, nelze tvrdit, že by jim to nějak ubralo na sex-appealu. Nebo máte jiný názor?

Záměr přírody versus trendy

Ať je to tak či onak, chlupy v oblasti podpaží a třísel zabraňují tření kůže o sebe, které může být nepříjemné obzvlášť v létě a při sportu. Dá se tedy směle tvrdit, že chlupy tření zmírňují a změkčují. Zlatá střední cesta by tedy mohla vypadat tak, že chloupky zůstanou na svém místě, jen se budou zastříhávat – i v rámci zachování milostného života. Velká spousta žen a mužů se totiž vyhýbá orálnímu sexu právě proto, že jim vadí dlouhé chlupy, které ulpívají na jazyku a šimrají do tváře. Jenže tady pozor.

Proužky i srdíčka

Nedávný výzkum, který se zaměřil na návyky s upravováním ochlupení a nemocemi, odhalil, že lidé, kteří často zastřihují, nebo rovnou holí svůj porost, se mnohem častěji potýkají s pohlavně přenosnými infekcemi. Obecně je známo, že chlupy brání zárodkům bakterií a virům, aby se dostaly do pochvy a k penisu. Ochlupení tak jistě má svoji funkci, což však módu příliš nezajímá. Statistiky dokládají, že v České republice se holí asi 70 procent žen, a z toho polovina z nich nesnese chloupky na jakékoli části svého těla. A jak to máte vy? Volíte krásu, nebo funkci?

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat