Prostreno.cz

Potraviny pro zvýšení mužské plodnosti

S nižším počtem spermií lze pracovat. Někdy totiž pánské ocásky jen potřebují trochu popostrčit a k tomu lze využít ty správné potraviny.

Kvalita je důležitější než kvantita, a nyní se věří, že muži s poměrně nízkým počtem spermií mohou být stále plodní, pokud jsou jejich spermie v dobrém stavu. Proto britská odbornice na výživu a plodnost Isabelle Obert doporučuje, aby pánové na svůj jídelníček zařadili tyhle potraviny.

Rajčata

Rajčata jsou jedním z nejlepších potravinových zdrojů antioxidantu lykopenu. Bylo provedeno několik studií zaměřených na lykopen a mužskou fertilitu a ukázalo se, že významně zlepšují motilitu, aktivitu a strukturu spermií. Lykopen je dostupnější ve vařených nebo zpracovaných rajčatech, proto použijte rajčatové pyré a přidejte k němu olivový olej, který napomáhá absorpci tohoto antioxidantu rozpustného v tucích.

Ořechy

Vlašské ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny a podle studie americké Společnosti pro studium reprodukce již přibližně 75 gramů vlašských ořechů (konzumovaných denně) souvisí se zvýšenou vitalitou spermií a jejich pohyblivostí.

Dýňová semínka

Dýňová semena mají vysoký obsah zinku, který hraje důležitou roli ve vývoji spermií a produkci testosteronu. Jsou také bohatá na několik dalších minerálů a vitaminů. Vybírejte ty syrové, organické. A pokud by je partner odmítal, přimíchejte je třeba do jogurtu.

Čočka

Čočka je jedním z nejbohatších zdrojů kyseliny listové, která je pro mužskou plodnost stejně důležitá jako u žen. Studie prokázaly, že muži, kteří mají nižší příjem folátu, vykazují vyšší výskyt chromozomálních abnormalit ve svých spermiích. Čočka je také velkým vegetariánským zdrojem bílkovin a vlákniny.

Borůvky

Borůvky jsou domovinou silných, protizánětlivých antioxidantů včetně kvercetinu a resveratrolu. Kvercetin může pomoci udržovat zdravé parametry spermií včetně motility a kvality a resveratrol zlepšuje počet a pohyblivost. Stačí hrst denně.

Granátové jablko

Granátové jablko je již dlouho považováno za superpotravinu, a to díky své schopnosti zlepšovat krevní oběh, snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění a zánětu. Tenhle poklad se také podílí na nárůstu testosteronu, zlepšuje kvalitu spermií a zvyšuje sexuální apetit a náladu u obou partnerů.

Zdroj: researchgate.net






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat