Misionářská poloha je tou nej pro dosažení silného orgasmu ženy

19.08.2023 | Sex a vztahy

Proč je misionářská poloha nejběžnější formou soulože mezi mužem a ženou? Konstrukce mužova penisu, tvar vagíny, položení klitorisu a míra intimity při spojení totiž ovlivňují to, zda žena dosáhne orgasmu. Vše nejlépe u většiny lidí funguje právě při misionářském sexu.

I malým pyjem totiž v této poloze dochází k dráždění G bodu a zároveň mužův podbřišek přiléhající na ženin dráždí klitoris, který u většiny žen hraje hlavní roli při dosažení vyvrcholení. Tvar a rozměry mužského pyje se liší a někteří muži mají orgán zahnutý k zemi. Ale většina mužů má penis rovný či mírně zahnutý nahoru, takže nejvíce na břišní stranu poševní stěny naráží při misionářské poloze.

Pro průměr ideální

Lidská sexualita je variabilní a monogamní partneři si po čase soužití začnou hrát a experimentovat s polohami, aby do jejich sexuálního života nevstoupila nuda. Nicméně nejpřirozenější a nejčastější poloha kopulace je misionářská.

„Když jste v misionářské poloze, dráždíte tak přímo klitoris, protože mužova stydká kost se tře o klitoris, zatímco proniká do vagíny ženy,“ potvrzuje sexuoložka, doktorka Shahzadi Harper, z londýnské kliniky.

Misionářská poloha může být problematická pro ženy, které mají partnera s enormně velkým pyjem. Ale pro většinu žen (kolem osmdesáti procent) mající muže, kteří spadají do kategorie slabý nadprůměr, průměr a podprůměr, je to poloha ideální.

Rozhodnuto před narozením

Tato poloha ale není jen technicky vzato ideální. Ale je nejlepší pro dosažení orgasmu u většiny žen proto, že tyto potřebují cítit emoční intimitu a fyzickou blízkost a převahu muže. Velikost mužova penisu, míra přitažlivosti k muži a kvalita jeho výkonu mají jen malý vliv na to, zda žena dosáhne orgasmu vaginálně. Prokázali to vědci z Indiany s tím, že tato schopnost vyvrcholit poševní penetrací je silně ovlivněna anatomií pohlavní soustavy. Ženy mají různě tvarovanou vagínu a klitoris. A třetina z nich má tak nevýhodný tvar, že souloží nemůže vyvrcholit.

Jedná se o ženy, mezi jejichž močovou trubicí a klitorisem je vzdálenost větší než tři centimetry. Podle doktorky Leslie Hoffman z Indiana University se tato vlastnost zakládá už při nitroděložním vývoji ženského plodu. Tedy ještě před narozením je definitivně rozhodnuto, zda žena bude schopna dosáhnout orgasmu při kopulaci penisem do vagíny.

Nepřátelské centimetry

I ty ženy, které takto orgasmu dosáhnou, ho dosahují díky dráždění klitorisu. Ten je u nich stimulován zevnitř. Jenže pokud je právě vzdálen od močové trubice a vaginální stěny více než tři centimetry, není drážděn vůbec a čistou penetrací žena nevyvrcholí. Musí si pomoci drážděním klitorisu rukou.

„Maximální vzdálenost je 2,5 centimetru. Prokázali jsme tak silný vztah, že když nám dáte ženu, která má tuto vzdálenost tři centimetry, můžeme zcela věrohodně předpovědět, že nevyvrcholí při souloži,“ tvrdí Hoffman.

Zdroj: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14992209/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3894744/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat