Kokosový olej lze použít na kvasinkové infekce

Kokosový olej je velmi populární záležitost. Připravují se z něj bylinkové mastičky, používá se jako odličovadlo, maska na vlasy nebo lubrikant. Je ale bezpečný i pro vaši vaginu?

Žádné jiné potravině nebylo v posledních letech přisouzeno tolik léčivých účinků. O kokosovém oleji se zkrátka hovoří dnes a denně, přičemž dermatologové přísahají na jeho zvlhčující sílu i zdravotní účinky.  Tak dobře, všichni vědí, že co týče suchých loktů a pat, tak kokosák nemá konkurenci, ale dá se říct, že co je dobré pro pokožku, je nezávadné i pro pochvu?

Heather Rupe, gynekoložka a viceprezidentka Williamson Medical Center, což je Centrum klinické medicíny ve Franklinu v americkém státě Tennessee, zastává názor, že zatímco v současné době neexistují žádné studie o specifickém použití kokosového oleje, ve spojitosti s dámským klínem je prý účinný při léčbě několika druhů vaginálních problémů.

Vaginální suchost

Za vyprahlou pouští v klíně obvykle stojí menopauza, kojení, stres, chronické infekce, léky a někdy i bolestivý pohlavní styk. Nejjednodušší řešení? Kokosový olej – tentýž, který používáte při vaření. Masáž malým množstvím, a to před pohlavním stykem a v okolí vaginálního otvoru, může snížit tření a bolest. Podle výše uvedené gynekoložky lze kokosový olej taky použít po styku, a to tehdy, když pocítíte pálení. Mějte však na paměti, že pořád je to olej, takže může rozleptat latexové kondomy.

Kvasinkové infekce

U pacientů s chronickými kvasinkovými infekcemi kokosový olej poskytuje určitou úlevu od svědění a pocitů pálení. Většina lidí jej proto považuje za velmi uklidňující lék, přičemž se doporučuje aplikace dvakrát denně.

Herpes a jiné rány

Herpes, vředy či poraněná pokožka (například po porodu). Kokosový olej vytváří ochrannou bariéru, a urychluje tak hojení. Navíc snižuje nepohodlí a příznaky vyjmenovaných zdravotních potíží.

„Kromě vaginálního použití lze kokosový olej využít jako mazadlo na namáhané bradavky. A někteří z mých pacientů jej doporučují i jako mazadlo po operaci. Má totiž tendenci dobře hojit jizvy,“ doporučuje Heather Rupe s tím, že kokosový olej je levným a dostupným řešením, ať už vás trápí cokoli.

Zdroj: https://williamsonmedicalcenter.org/, https://blogs.webmd.com/womens-health/20190415/is-coconut-oil-safe-for-your-vagina






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat