S věkem roste kvalita sexuálního prožitku u obou pohlaví

05.09.2019 | Sex a vztahy

Sex je pro obě pohlaví ve vyšším věku příjemnější než v mládí. Dalo by se tak říci, že kvantitu mládí nahrazuje kvalita stáří. Vyplývá to z nového sexuologického průzkumu, jehož výsledky nejsou překvapující v případě žen. U nich se dlouhodobě ví, že schopnost dosáhnout orgasmu a užít si sex se zvyšuje s věkem.

Sex po čtyřicítce

U mužů to trochu překvapením je. Protože po čtyřicítce má problémy s erekcí určitého stupně každý druhý muž. Nicméně podle nejnovějšího výzkumu si sex užívá – v případě mužů i žen – více osob po pětašedesátce než do čtyřiadvaceti let.

Jako velmi kvalitní a uspokojivý hodnotí svůj sexuální život tři čtvrtiny seniorů, zatímco ve věkové skupině do čtyřiadvaceti let je to osmapadesát procent.

Z průzkumu společnosti YouGov, do něhož byly zapojeny čtyři tisíce dospělých, dále vyplývá, že sex odmítne partnerovi šestapadesát procent žen, ale partnerce jen devět procent mužů.

„Je zřejmé, že s věkem roste schopnost sex si vychutnat a užít bez ohledu na pohlaví,“ tvrdí autoři.

Senioři dávají přednost orálnímu sexu

Sexuologové z Michiganu také nedávno zjistili, že senioři provozující orální sex patří k nejspokojenějším starým osobám v populaci. Když se přitom hovoří o orálním sexu, většinou si lidé představují velmi mladou partnerskou dvojici, málokdo vidí své rodiče nebo prarodiče. A to kvůli předsudkům, které panují a které podporuje i věda a výzkum. Když se zabývá sexualitou seniorů, většinou zkoumá spíš dysfunkce, nikoli jejich aktivní pohlavní život. Přitom mnozí senioři jsou sexuálně aktivní do konce života. Právě orální sex je přitom pro ně nejvhodnější praktikou a senioři věnující se orálnímu sexu patří mezi ty šťastnější.

Jak totiž muži i ženy stárnou, fyziologicky se u nich zhoršuje schopnost souložit. Muži přicházejí o dokonale pevnou erekci, ženy trpí vysýchavostí vagíny. Ale orálně lze oba partnery uspokojit, aniž jsou tyto potíže překážkou.

Z různých průzkumů po celém světě vyplývá, že orální sex má rád každý čtvrtý senior. A výzkumy také naznačují, že senioři, kteří se orálnímu sexu věnují, jsou se svým sexuálním životem, partnerstvím i celkovou duševní pohodou mnohem spokojenější. Orální sex je totiž ve srovnání se souloží spolehlivější metoda k dosažení orgasmu u seniorů obou pohlaví.

Naopak studie zabývající se mladými hovoří o tom, že orální sex nemá u nich tak pozitivní vliv jako soulož. Ale to zřejmě plyne z faktu, že většina z nich se souloží problém nemá.

„Zajímavé je, že jsme zjistili, že muži poskytující orální uspokojení ženě hodnotí svou celkovou duševní pohodu lépe, zčásti proto, že je jejich partnerka ve vztahu spokojenější,“ tvrdí autoři Michigan State University.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat