Pro ženy je velmi vzrušující společný orgasmus

15.10.2023 | Sex a vztahy

Muži a ženy se liší v sexuálních stimulech. Odlišná hladina pohlavních hormonů, genetické faktory, výchova a společnost činí obrovské rozdíly mezi sexuálními potřebami muže a ženy. Co vzrušuje ženy a co naopak muže?

Muži versus ženy

Zatímco pro muže je největším sexuálním stimulem nová partnerka, což má evoluční význam, pro ženy je nejvíc vzrušující představa, že dosáhnou orgasmu ve stejnou chvíli jako jejich sexuální partner. Ačkoli to lze také zdůvodnit evoluční teorií, dost to odporuje nevěře a hledání náhodných známostí.

Dlouhodobý vztah = více orgasmů

Sexuologové z Florida University zkoumali pohlavní život u tisíce žen ve věku od osmnácti do jednasedmdesáti let. Ptali se na to, jestli jsou single nebo ve vztahu, jak často dosahují orgasmu při souloži a jak jsou spokojené se svým pohlavním životem. Ženy žijící a souložící ve vztahu s jediným dlouhodobým partnerem měly o patnáct procent více orgasmů než ty ženy, které byly single a provozovaly sex s náhodnými partnery. Zadané ženy také hodnotily svůj sexuální život o deset procent pozitivněji než ženy nezadané. Z analýzy také vyplynulo, že čím oddanější byl partner, tím častěji žena dosáhla orgasmu a tím kvalitněji hodnotila svůj sexuální život.

„V průměru ženy zažívají lepší sexuální život v oddaném vztahu než při náhodném sexu,“ tvrdí doktorka Val Wongsomboon z Florida University.

Věrní milenci

Má to evoluční zdůvodnění. Žena totiž potřebuje věrného partnera, který se jí bude držet a pomůže jí vychovat potomky, které spolu zplodí. Žena pak takového partnera odměňuje tím, že s ním dosahuje vyvrcholení. Tím mu dává najevo, že je skvělý milenec. Proto také některé ženy orgasmy předstírají, aby si muže udržely. Muži jsou ale od přírody tak trochu rozsévači své genetické informace. Aby byla DNA jejich potomků co nejpestřejší, snaží se zplodit potomky s více ženami. Proto je nejvíce vzrušuje partnerka nová.

„Tento nový průzkum jen dokazuje, jak moc jsou si muži a ženy vzdáleni v dosahování sexuálního štěstí. Sex s novou partnerkou je na prvním místě největších sexuálních stimulů mužů, zatímco sex s novým partnerem je až na deváté pozici největších sexuálních stimulů žen,“ míní sexuální psychoterapeutka Jessica Leoni.

A co najdeme na dalších příčkách?

Největší sexuální stimuly žen

  1. Orgasmus dosažený s partnerem ve stejnou chvíli
  2. Dobrá předehra
  3. Muž, který ví, co žena potřebuje, takže ta si o to nemusí říkat
  4. Muž, který umí ženě lichotit nejen ve fyzických přednostech
  5. Muž, který vždy dovolí ženě dosáhnout orgasmu
  6. Sex se slavným mužem
  7. Pekáč buchet na břiše
  8. Tetování
  9. Sex s novým partnerem
  10. Orální sex

Největší sexuální stimuly mužů

  1. Sex s novou partnerkou
  2. Žena, která ráda zahajuje sex
  3. Sexuální sebevědomí
  4. Orgasmus dosažený s partnerkou ve stejnou chvíli
  5. Žena, která muži dopřeje pocit, že je nejlepší milenec na světě
  6. Orální sex
  7. Krásné tělo
  8. Sex ve třech
  9. Sex se slavnou ženou
  10. Porno

Zdroj: www.livehealthily.com/womens-sexual-health/sexual-arousal-in-women, www.apa.org/monitor/apr03/arousal







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat