Sex v pozdním věku vyžaduje trénink

Milování v období životního podzimu je žádoucí nejen pro udržení kvalitního manželského života, ale také z mnoha zdravotních důvodů. Je však důležité nenechat tělo „usnout na vavřínech“, abyste si milostných hrátek mohli užít skutečně dosyta.

Čistá mysl a dobrý psychický stav

Jedním z nejčastějších problémů stáří je osamělost. Nezřídka dochází k chřadnutí člověka právě z důvodu špatné psychiky, ačkoli tělesné funkce nevykazují výrazné abnormality. Udržování fyzického kontaktu s milovanou osobou přispívá k udržení psychické pohody. Tito lidé jsou veselejší, méně se zaobírají negativy a to všechno z důvodu odbourávání hormonu kortizolu, který způsobuje stres.

Prevence infarktu

Pravidelný sex napomáhá udržovat srdce v dobré kondici a přispívá také k rozšiřování cév, tudíž se výrazně snižuje riziko srdečních či mozkových příhod. Milování také podporuje naši imunitu a celkovou obranyschopnost organismu.

Každý má své výhody

Ženám pomáhá pravidelné milování vyrovnávat hladiny hormonů, které oddalují menopauzu, případně výrazně zmírňují její průběh. U mužů se výhoda skrývá především v udržení zdravé prostaty, tím pádem i v eliminaci rizika rakoviny těchto mužských partií.

Co když to nefunguje?

V dnešní době není výjimkou, že se dva lidé, kteří žili delší dobu osamoceni, například přišli o své životní partnery, dají dohromady. Jenže pokud se starší tělo neudržuje v kondici, mohou nastat potíže ve smyslu poruchy erekce nebo nedostatečným vaginálním zvlhčením. Takové potíže lze řešit volně dostupnou medikací. Pokud však ani to nezabírá, není na škodu se i v pozdním věku svěřit do rukou lékaři. Za zvýšení kvality života to jistě stojí.

I bez toho „to“ jde.

Pokud se však z nějakého důvodu na návštěvu lékaře necítíte, nemusíte smutnit. I mazlení bez samotné soulože vyvolává stejnou hormonální smršť, jako v případě dokonaného sexuálního aktu. Záleží vždy jen na vás, co k životu potřebujete a co jste pro to schopni podstoupit. Milování má však mnoho podob a měli bychom se mu věnovat v každém věku.

Zdroj: www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10410236.2021.1984629?journalCode=hhth20 - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat