Muži s vousy jsou pro ženy rajcovnější

04.08.2022 | Sex a vztahy

Ženy jsou sexuálně přitahovány muži se zarostlou tváří více než čistě oholenými lícemi. Psychologové z Brisbane prokázali, že při výběru partnera dávají přednost také mužům s maskulinními tvary obličejových kostí, nosu a očí. Čistě oholené tváři ale dávají přednost ženy příliš úzkostné na hygienu. Nejatraktivnější jsou potom muži s maskulinními rysy v obličeji a delším strništěm.

Psychologové z University of Queensland v Brisbane manipulovali obličej jednoho muže na počítači tak, aby vytvořili celkem deset variant. Nejprve vytvořili pět variant maskulinity manipulací obličejových rysů. Od nejfemininnějšího obličeje po nejmaskulinnější. Tuto sérii pak ještě zhotovili s plnovousem. Testovaným ženám předložili jednu z deseti vzniklých variant s tím, že mají určit sexuální atraktivitu muže podle obličeje (1). Před testem v dotazníku odpovídaly také na svůj vztah k hygieně a citlivosti vůči nechutnosti a špíně.

Vousáči mají navrch...

Z výsledků (1) je patrné, že nejvyšší známku s ohledem na sexuální přitažlivost získal obličej nejmužnější s plnovousem. A že si ženy spojují s plnovousem nejen mužnost, ale také důvěryhodnost a čestné jednání.

„Naše závěry dokazují, že muži s maskulinními rysy a plnovousem byli hodnoceni nejvýše v sexuální atraktivitě jak pro krátkodobé, tak pro dlouhodobé vztahy,“ tvrdí autoři z Brisbane.

Ale...

Nicméně když hodnocení jednotlivých žen vztáhli k jejich postoji vůči hygieně, vyšlo najevo, že hodnotitelky velmi úzkostně dbající na čistotu, kterým se nejsilněji hnusí nemoci, špína a paraziti, hodnotily vousaté obličeje nejnižším počtem bodů (1). Naznačuje to, že si ženy spojují plnovous s nečistotou. Což je fakt. Protože mikrobiologické testování plnovousů dnešních mužů dokazuje, že jsou semeništěm bakterií včetně těch koprofilních – tedy pocházejících ze stolice.

Zdroj: (1) www.researchgate.net/figure/The-effect-of-mens-facial-hair-full-beardblack-circle-with-solid-black-line-and_fig3_339986611






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat