Předstíraný orgasmus se vloudil do ložnic partnerů

Někdo chce potěšit svého partnera, zatímco jiný se snaží zamaskovat nevěru, popřípadě zakamuflovat své vlastní selhání. Ano, i z těchto důvodů se milostné vyvrcholení finguje ostošest!

Zakončení druhé fáze lidského sexuálního reakčního cyklu. Tak orgasmus popisuje odborná literatura s tím, že bývá doprovázen samovolnými svalovými kontrakcemi, zvýšeným srdečním tepem, euforickým vnímáním a intenzivní fyzickou rozkoší.

Bouře, která nenechá nikoho chladným

Třeba ženám se při vyvrcholení doslova vyburcuje k činnosti až 30 různých mozkových center, a to včetně těch, jež řídí emoce, bolest, radost, tělesnou teplotu, hlad, únavu i žízeň. Vypadá to jako něco, co ani při nejlepší vůli nejde věrohodně předstírat? Dost možná, nicméně herectví není moderní populaci vůbec cizí. Proč upřímnost přestala patřit mezi vyhledávané erotické pomůcky? A co když lže někdo i vám?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem

Britští vědci působící na University of Central Lancashire na svá bedra vzali nelehký úkol. Rozhodli se totiž zjistit, jak to dnešní lidé mají s „vášnivou simulací“. Z poznatků jejich výzkumu následně vyplynulo, že smyslné zakončení pohlavního aktu finguje, nebo alespoň značně vylepšuje, bezmála 70 procent příslušnic něžného pohlaví.

Jednou, dvakrát, třikrát, pokaždé?

„Došli jsme k názoru, že ženy se zejména hlasitým projevem snaží urychlit partnerovu ejakulaci nejčastěji proto, že se cítí unavené nebo znuděné. Najdou se však i takové, které se tímto způsobem snaží zalichotit mužskému egu. Jiným slovy, jde o jakousi odměnu za odvedenou práci,“ vysvětluje spoluautorka výzkumu a zároveň psycholožka Gayle Brewer, která zkoumá vztahy z evoluční perspektivy. Ačkoli to vypadá, že se oběti milostného klamu nacházejí výhradně v pánských řadách, pravda je někde docela jinde. Ani tady není o přetvářku nouze…

Houstone, máme problém

Stejný výzkum prokázal, že s hraním orgasmu má osobní zkušenost až 20 procent mužů. Co je k tomu vede? Výše jmenovaná specialistka došla k závěru, že hlavní příčinou bývá maskování nevěry, popřípadě obava ze selhání. Ačkoli první pohnutka je neomluvitelná, v případě té druhé jde možná o polehčující okolnost. Nebo ne?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat