Po několikaletém vztahu je sex sedmkrát týdně raritou

Počet pohlavních styků mezi partnery časem klesá, to je jasná věc. Nikdo se ale kvůli tomu nemusí cítit provinile.Také o sexu neradi mluvíte? Nikomu taky není nic do toho, co s manželem v ložnici nebo kdekoli jinde děláte. Nebo neděláte. Ale možná si myslíte, že ostatní mají sex častěji než vy.

Na základě anonymního průzkumu, který prováděli vědci z univerzity v Indianě, mají manželské páry styk dvakrát týdně v 34 %, několikrát v měsíci 45 %, a dokonce 13 % několikrát v roce (1).

To se nedá stihnout

Ovlivněni články o celebritách a jejich vlastními fotografiemi na sociálních sítích byste možná mohli nabýt dojmu, že v podstatě se svými protějšky nevylezou z postele. Ale jak to stíhají? Kdy spí a nebo se starají o domácnost? Pokud prolomíte hradbu mlčení, zjistíte, že NIKDO z vašeho okolí, kdo žije v dlouhodobém spokojeném manželství, NEMÁ sex každý den! A je to v pořádku (2).

Po desáté večer?

Kromě toho, že existuje spousta okolností, jako třeba děti, které častějšímu styku tak nějak stojí v cestě, navíc oba chodíte do práce. A než se večer uklidní celý kolotoč kolem dětí a večeře a koupání, je deset hodin a vy byste ze všeho nejraději padli do postele a spali. A proč ne? Možná vás totiž ten falešný pocit viny, že zase nic… přepadá jenom z toho důvodu, že BY něco mělo být, že to tak mají i ostatní (2).

Migréna?

Možná si řeknete, že milovat se dvakrát týdně je skoro jako žít divoký sexuální život. Nutno přiznat, že chuť prohýřit noc se rychle vytrácí. A tak přichází na řadu migréna. Ale nenechte se zmást! I muži často nemají náladu. To samozřejmě souvisí s uspěchaným a stresujícím životním stylem a hlavně s věkem. Podle průzkumu (3) páry ve věku 30–40 let mají sex 1,65krát týdně, o dekádu starší, tedy 40–50 let je to už 1,33krát. Ale těžko říci, na kolik jsou tato čísla pravdivá – taky byste si v dotazníku trochu přidali?

Co je správně?

Nechce se vám průměrným číslům věřit? A možná na vás dokonce padla deprese? Doporučuji udělat si dámský dýchánek s kamarádkami, kterým můžete důvěřovat. Když se vám, po pár skleničkách vína, podaří téma nadhodit, určitě se uklidníte. Možná se dokonce dozvíte, že na tom s manželem nejste vůbec tak špatně, jak jste si myslela. Frekvence pohlavních styků není závod. Takže co vyhovuje oběma zúčastněným, je pak naprosto v pořádku (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5882561/, (2) názor autora, (3) www.cambridge-news.co.uk/news/uk-world-news/scientists-reveal-how-often-normal-16222670, 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat