Usnutí ihned po souloži zvyšuje ženám šanci na početí

17.05.2020 | Sex a vztahy

Při souloži, a zvláště během orgasmu, se do krve vylučují hormony, které mozek připravují na spánek. Lidé tak po kvalitním sexu a silném orgasmu častěji usínají. Ačkoli se často ve filmech a populární kultuře tvrdí, že jsou to muži, kdo ihned po sexu odpadnou do limbu, ve skutečnosti usínají ihned po souloži častěji ženy. Má to evoluční význam. Zvyšuje to šanci na početí.

„Ospalost po souloži je posílena orgasmem, a to jak u žen, tak u mužů. Nicméně ať už orgasmu dosáhnou, či nikoli, ženy usínají po sexu častěji než muži,“ tvrdí sexuologové ze State University of New York.

Za všechno může evoluce

Ženy usínají po sexu častěji, když do nich muže ejakuluje. To má evoluční význam. Když usne a leží, sperma má větší šanci proniknout k vajíčku.

„Náš výzkum shrnuje rostoucí důkazy, že běžné nastavení při sexu, v posteli vleže, souvisí s evolučním přizpůsobením se, aby mělo sperma větší šanci udržet se v ženě a oplodnit vajíčko, což je u druhu, který jinak většinu dne chodí po dvou a stojí vzpřímeně, unikátní jev,“ míní jeden z autorů Gordon Gallup v rozhovoru pro PsyPost.

Spojenec pro početí

Spánek ovšem není jediným pomocníkem, který zvýší šanci na otěhotnění. Tím je u žen překvapivě i orgasmus. Tvrdí to doktor Robert King z University College Cork, který se dlouhodobě zabývá výzkumem ženského orgasmu.

Podle jeho mnohaletého bádání bylo prokázáno, že orgasmus ženy pomáhá nasávat spermie do dělohy a rychleji je transportovat k dominantnímu vaječníku, který produkuje plodná vajíčka.

„Můj výzkum staví na rostoucím počtu důkazů, že ženský orgasmus svojí podstatou souvisí s plodností… obecně vzato ženy dosahují orgasmu častěji s inteligentním, zodpovědným a náruživými milencem, který jim příjemně voní, což je velmi důležité, protože naznačuje slučitelnost obou imunitních systémů a zvyšuje tím šanci na početí,“ tvrdí doktor King.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat