Mužský ejakulát ženám vyloženě prospívá

Ejakulát. Lepí, někdy zvláštně zapáchá a chutná jako popelník plný nedopalků. I přes to všechno se vyplatí s ním vyjednávat o vlastním fyzickém a psychickém zdraví. Co všechno se stane, když ho přestanete odmítat?

Pánský ejakulát v ženách vyvolává rozporuplné reakce. Výměšek pohlavních žláz muže, samce, některé nenávidí. Jiné milují jeho strukturu, význam i chuť, která je za běžných okolností mírně slanější, přičemž kdekdo ji přirovnává k sýru. Pokud muž kouří, pije alkohol a kávu či užívá nějaké léky, je spíš hořká (1). I z tohoto důvodu je otázka, zda „spolknout“ nebo „vyplivnout“ , stále tolik frekventovaná. Na obranu ejakulátu se však sluší říct, že na ženský organismus má blahodárné účinky, a to hned v několika směrech (2).

Kvalitnější spánek

Ve spermatu je k mání melatonin, což je chemická látka, která vyvolává spánek a přispívá k relaxaci. Jakmile ejakulát vstoupí do krevního řečiště, zapůsobí jako přírodní sedativum – tentokrát však bez vedlejších účinků (2).

Doplněk stravy

Každý den by člověk měl sledovat doporučené množství vitaminů a minerálů. Potrpíte si na ty z lékárny? Věřte, že máte i jiné možnosti. V jedné lžičce spermatu je více než 200 bílkovin a dalších užitečných položek, včetně vitaminu C, vápníku, chloru, kyseliny citronové, fruktózy, kyseliny mléčné, hořčíku, sodíku, dusíku, vitaminu B12, fosforu, draslíku a zinku, o kterém je známo, že pozitivně ovlivňuje kvalitu pleti. I proto si některé ženy sekret mužských pohlavních žláz nanášejí jako celoobličejovou masku (2).

Prostředek proti splínům

Studie (3) ze Státní univerzity v New Yorku prokázala, že ženy, které sperma přijímají ústy či vaginou, jsou méně napjaté a v depresi. Vědci proto hlásají, že semeno obsahuje (4) několik hormonů měnících náladu, včetně testosteronu, estrogenu, prolaktinu a několika různých prostaglandinů, z nichž některé byly dokonce nalezeny v ženské krvi během několika hodin po souloži.

Snížení rizika potratu

Ze studie (5) nizozemských vědců vyplývá, že ty milenky, které přijímají mužovo sperma během těhotenství, snižují riziko předčasného porodu, potratu a výskytu preeklampsie coby těhotenské komplikace. Jelikož sperma nabízí i řadu antioxidantů, působí jako tlumič infekcí (4). Bohužel, někdo na ejakulát může být alergický (6). Příznaky se většinou dostaví do 30 minut od kontaktu. Řeč je o svědění, zarudnutí, otocích, potížích s dýcháním a kopřivce. Snad se vás to netýká…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413048/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3001146/, (3) www.newscientist.com/article/dn2457-semen-acts-as-an-anti-depressant/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3116428/, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12320290/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26490774/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:59
36 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:58

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat