Milostný život s narozením dětí nekončí

Málo času jeden pro druhého, nedostatek spánku, ale za to neustálá únava, velká manželská postel, ve které spí i děti – existuje hodně důvodů, co rodičům ztěžuje pravidelný sex. A někteří dokonce od narození jejich ratolesti ještě sex neměli!

Dobře – nemá cenu si nic nalhávat. Váš sexuální život po narození dítěte ještě dlouho nebude takový jako předtím. Nakonec buď jste pořád unavení, nebo se bojíte, že někdo vejde v ten nejnevhodnější okamžik nebo že se dítě těsně před vaším vyvrcholením vzbudí s pláčem z noční můry. To ale nejsou důvody, proč sex po narození dětí odložit k ledu. Sex je jednoduše nedílnou součástí dobře fungujícího vztahu.

Nečekejte příliš dlouho

V principu můžete mít styk hned po porodu, ale nebyl by moc příjemný a navíc existuje i možnost infekce. Ovšem nejpozději dva měsíce po porodu by měly být rány zhojeny a všechno zase v pořádku a prvnímu sexu po porodu tak opravdu už nic nestojí v cestě. Čím déle budete sex oddalovat, tím větší budou nakonec vaše zábrany a o to těžší to pro vás bude.

Plánujte si čas jeden pro druhého

Jedna z příčin nedostatku sexu je čas. Po narození dětí už netrávíte tolik času jako pár a to je potřeba změnit. Plánujte si věci, které budou jen pro vás dva. Nemusí to být romantické večery, úplně může stačit, když si, až děti usnou, sednete spolu na gauč. Zkuste se vidět zase jako dva milující se lidi, ne jako máma a táta.

Randěte

Chuť, která přijde spontánně z minuty na minutu, se párům většinou ve shonu každodenních povinností vyhýbá. Aby to šlo jednodušeji a bez tlaku, naplánujte si pravidelná rande. Alespoň jednou za měsíc si zařiďte hlídání a běžte se někam najíst, do kina nebo do divadla. Prostě buďte spolu tím romantickým způsobem. A po dvou skleničkách vína bude i atmosféra mnohem uvolněnější.

Nejdůležitější na konec

Pokud vám v sexu zabraňuje strach z toho, co by se mohlo přihodit, snažte se ho eliminovat. Dveře do ložnice můžete zamykat, pokud se bojíte, že by vás mohly děti překvapit v nechtěném okamžiku. Zároveň naučte děti spát ve své posteli. Zabraňte tomu, aby chodily do postele k vám. Zvykejte svoje děti na to, že je čas od času může hlídat i někdo jiný, prarodiče nebo chůva, abyste také mohli někdy něco podniknout jenom vy dva spolu.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat