Milostný akt pod palbou dotěrných otázek

Sex je jedna z nejpříjemnějších věcí na světě. Ale mluvit o něm veřejně, to dokáže jen málokdo. Jak dobře se v této oblasti vyznáte? Máme odpovědi na ty nejdůležitější a nejčastější otázky na téma lásky a sexu.

Sex – pro mnohé nejkrásnější (a nejpřirozenější) věc. A sex je i velmi častým tématem našich myšlenek. Také prahnete po odpovědích na své (palčivé) otázky? Tak tady jsou.

Je sex důležitý?

Možná vás to překvapí, ale tělesná láska je součástí naší genetické výbavy jako reprodukční instinkt, tedy sex je v podstatě základním kamenem našeho života. Experti říkají (1), že sex stále zůstává něčím zvláštním, protože oproti zvířatům člověk většinou se sexem spojuje i city jako něžnost, blízkost a harmonii. Pokud je tedy sexuality v partnerství narušena, je to znamením i pro vážnou citovou krizi.

Jak často je sex normální?

Láska se sice nechová podle jakýchkoli norem, ale statistiky (2) uvádějí, že ve věku pod 30 let provozuje sex většina 3,3krát týdně, okolo 40 let 2,4krát týdně, okolo 50 let 1,7krát týdně a okolo 60 let 1,3krát týdně.

Proč mají chuť častěji muži než ženy?

Protože v genech muže je naprogramováno, aby si obstaral co možná nejvíce potomků. Proto ta větší chuť (3). Biologové zjistili, že ženy jsou mnohem svolnější  v době uvolnění vajíčka (jedenkrát za měsíc). Vzpomínáte?  Reprodukční instinkt (4).

Matky mají menší chuť na sex než bezdětné ženy?

Ano. Důvodem je, že matky jsou příliš vyčerpané, protože se dnem i nocí musejí starat o své potomky (4).

Lze sex natrénovat?

Mužům jde tato disciplína díky genům o trochu lépe. Ženy hledají z biologického pohledu spíš ochránce pro děti, teplo a něčí blízkost (4).

Jak dlouho má trvat předehra?

Předně – sex není fotbal. Nesnažte se to rozdělit na třetiny nebo poloviny. Nebo pět minut až 24 hodin (5).

Proč tolik mužů dospěje k vyvrcholení rychle?

Tímhle trpí 10 až 20 % mužů (a jejich partnerek). Vědecky se tento stav nazývá předčasná ejakulace a vinu na tom má nervozita, stres, utkání uspět…(6).

Kdy začínají mladí se sexem?

V současné době v průměru kolem 15. roku (7).

V jakém věku je sex nejlepší?

Nejvíce si sex užívají ženy kolem 40 let. Jsou uvolněnější, protože otázka ochrany proti početí už není tak důležitá. U mužů začíná potence pomalu klesat už od 20 let, ovšem chuť zůstává (8).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6041438/, (2) www.medicalnewstoday.com/articles/how-often-do-couples-have-sex, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30803921/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4822431/, (5) názor autora, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6915345/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5002249/, (8) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5235964/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat