Život po čtyřicítce rozhodně nekončí

Když se najednou objeví obávaná 4 na začátku, začnete o lecčems přemýšlet. Je to konec? Půjde to teď už jen z kopce dolů? Ale třeba bude život jen jiný. A třeba dokonce lepší.

Existuje ten nepříjemný strach, že po čtyřicítce už žena není ani atraktivní, ani zajímavá. Že se stane neviditelnou. Že na pracovním trhu už nebude první volbou. Že muži ve stejném věku mají mnohem mladší přítelkyně. Že když si žena najde mladšího muže, má jednoduše problémy smířit se se stárnutím. A ke všemu tomu už dost špatnému se na horizontu objevuje odraz menopauzy…

Ta špatná zpráva je, že ve 40 letech máte plus minus polovinu života za sebou. A to je úplně jiný pocit, než když vám ve 20 připadá, že život je nekonečně dlouhý a svět vám leží u nohou. Doba, kdy jste dělala důležitá rozhodnutí ohledně vzdělání, rodiny, dětí a kariéry jsou pomalu u konce. A co přijde teď?

Adieu pochyby!

Ženy ve 40 nejsou rozhodně v žádné krizi středního věku! Ostatně tu většina měla už ve 30. Ty pochybnosti o sobě samé, nejistota, hledání – přesně tohle všechno máte už za sebou. Teď už víte, kdo jste a co chcete, stojíte nohama pevně na zemi, jste sebevědomá a věříte si. Kromě toho, i pokud máte děti, jste z nejhoršího venku. A ohledně práce máte na kontě také spoustu zkušeností. Našla jste svoji cestu, takže by bylo docela hloupé honit se za kariérou až do důchodu.

Stárnutí je fajn

Ještě je tady to stárnutí. Život prostě zanechává stopy. A to je dobře. To znamená, že jste něco prožily. Nemusíte hned svoje vrásky milovat, ale jsou důkazem toho, že jste se hodně smála. Co je na 40 ale fakt opruz, jsou ty zvláštní komplimenty. Ve 30 vám říkali, jak vám to sluší. Ve 40 říkají, že na svůj věk vypadáte dobře. Jen se uvolněte a stárněte! Lehce a s grácií.  

Lepší sex!

A to, co ženám po 40 můžete opravdu závidět, je ten mega super dobrý sexuální život. Vědí totiž, co v posteli chtějí a jak to dostanou. Myslíte, že jste pro jiné muže už neviditelná a zajímavá už jen jako „milfka“? Ne, ani náhodou. Tedy ne tehdy, když si to o sobě nebudete myslet vy samy. Když se budete mít rády a brát se takové, jaké momentálně jste, budete tuhle pozitivní energii vyzařovat na kilometry daleko. A člověk je jen tak starý, na kolik se cítí.  






Celkem 7 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat