Lidé mají o počtu milenců jasno

Málo, hodně, nebo snad tak akorát? Kolik milenců prošlo vaší postelí a co na to říká okolí? Lidé mají jasno, jaký počet milostných známostí je optimální. Vejdete se do tabulek?

Sex má příjemné „vedlejší účinky“. Zmírňuje stres, zlepšuje celkovou emocionální pohodu, zastupuje analgetika, takže krotí bolest (zejména tu menstruační), za jistých podmínek posiluje imunitu (musí však na něj dojít dvakrát týdně), upevňuje vztah a rozjasňuje pokožku. Během pohlavního styku se totiž zvyšuje cirkulace krve. Pleť se prokrvuje, okysličuje a působí mnohem zdravěji (1). Proč se mu tedy neoddávat co možná nejčastěji?

V rámci prevence proti pohlavním chorobám je důležité držet se monogamie a nenavyšovat počet sexuálních partnerů (2). Mimochodem, spočítáte je na prstech jedné ruky? Tohle rozhodně nemůže říct každý!

Nejběžnější normy. Jsou skutečné?

Studie (3) zveřejněná v časopise The Journal of Sex Research odhaluje, jak sex světu (ne)vládne. Výzkumní pracovníci ve Skotsku analyzovali odpovědi více než 15 000 mužů a žen ptali se hlavně na počet celoživotních sexuálních partnerů. Pánové nejčastěji udávali, že jejich postelí prošlo 14 žen, zatímco pro dámy je běžnou normou sedm milenců. (České statistiky ukazují, že ženy mají za svůj život pohlavní styk s pěti a více muži, pánové průměrně vystřídají až deset partnerek.)

Lže úplně každý

„Přesné hlášení sexuálních partnerů je zásadní z mnoha důvodů, včetně posouzení individuálního rizika pohlavně přenosných infekcí,“ uvedla autorka studie (3) Kirstin Mitchell z Glasgowské univerzity s tím, že počty rozhodně nemusí sedět. Muži obecně mají tendenci míru svých intimních známostí a zážitků nadhodnocovat (plní roli silných a aktivních samců), kdežto ženy, aby v očích společnosti nepůsobily tak že mají uvolněné mravy, uvádí spíš nižší čísla.

Ať už je pravda jakákoli, když internetová seznamka Seeking Arrangement uspořádala anketu na téma, „jaký počet milenců je ideální“, ukázalo se, že respondenti mají jasno. Většina za přijatelný stav považuje méně než deset osob – bráno celoplošně u obou pohlaví. Je to i pro vás tak akorát (4)?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7584428/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5013280/, (3) www.researchgate.net/publication/247524694_Estimating_number_of_lifetime_sexual_partners_Men_and_women_do_it_differently, (4) názor autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat