Nedostatek dotyků ohrožuje vaše zdraví

Doporučuje se alespoň jednou týdně, obvykle je spojený s příjemnými až slastnými pocity, a když chybí, tělo to dává najevo. Sex je zkrátka přirozenou součástí života, jejíž nedostatek se projevuje několika způsoby. Tohle nedopusťte!

Téměř každý někdy prochází sexuálně chudým obdobím. Třeba hned po rozchodu, nebo během těhotenství či nemoci na milování náladu nemáte. Trvá-li to však delší dobu, a vy se sexu vyhýbáte několik týdnů či měsíců, hazardujete se svým zdravím. Co i s vaším tělem dělá nedostatek mazlení a dotyků?

Oslabený imunitní systém

Jednotlivci, kteří se sexu oddávají jednou nebo dvakrát týdně, vykazují o 30 procent vyšší hladiny protilátky nazývané imunoglobulin A. O té se traduje, že posiluje imunitní systém. Pokud je jí málo, jste náchylní k nachlazení a nemocem.

Stále menší chuť na milování

Je to takový začarovaný kruh. Na sex chuť nemáte, takže se mu vyhýbáte. Den po dni vaše touha klesá a klesá. V překladu řečeno, když se vychýlíte z trati, libido se zasekne a je pak trochu náročnější probudit ho k životu. Možná z tohoto důvodu budete chtít vyzkoušet nějaké osvědčené dary přírody. Touhu podporují kopřivová semínka, kotvičník zemní, rozmarýn, ženšen pravý nebo třeba zázvor.

Napětí, stres a podrážděnost

Není žádným tajemstvím, že sex patří k báječným ventilům stresu. Autoři studie publikované v magazínu Genome Biology and Evolution hlásají, že milování zlepšuje reakce na stres, neboť během něj tělo produkuje endorfiny, dopamin a oxytocin.

Špatná pleť

Vždycky je to taková hra hormonů. Kromě těch výše uvedených se při milování tvoří hormon progesteron ovlivňující kvalitu pleti. Platí, že čím ho máte více, tím jste krásnější. Při nedostatku se naopak hlásí o slovo pupínky, matnost a zašedlosti pokožky.

U mužů větší pravděpodobnost erektilní poruchy

Vědci apelují i na to, že pravidelná milostná dostaveníčka eliminují riziko erektilních dysfunkcí, konkrétně předčasné ejakulace. Ten jedinec, který sexu „moc nedá“, vystavuje se problémům v této oblasti a zároveň má našlápnuto k rakovině prostaty.

Nekvalitní spánek

Již jednou zmíněný hormon oxytocin je parťákem klidného a hlubokého spánku. Jeho hladina stoupá právě díky sexu. Že jste v peřinách neřádili už hezkých pár dní? Pak se nedivte, že se vám špatně usíná a že ráno trpíte únavou. Chce to udělat si čas na pořádné číslo plné vášně!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat