Sexuální meditace výrazně zkvalitní váš milostný život

Co má společného meditace, sex a orgasmus? Vlastně úplně všechno. Když přivřete oči, můžete svůj milostný život povýšit na další úroveň. Samotný sex je pak lepším, žhavějším a smyslnějším zážitkem. Stačí přitom málo!

Meditace představuje změněný stav vědomí, snížení stresu, vnitřní klid i prohlubování soustředění. Často se považuje za součást východních náboženství, ale nesmírně užitečná je i v milostném životě. Zvyšuje totiž sexuální apetit, zesiluje orgasmy, podporuje vaginální lubrikaci a stará se o hlubší uspokojení.

Za vším hledej všímavost

V dnešní hektické době je problém zastavit se, na nic nemyslet, užívat si přítomný okamžik, uvolnit se a vnímat reakce svého těla. A právě to je úkolem sexuální meditace – propojit mysl s tělem a sexuální odezvou. Jde především o všímavost a zklidnění mysli, což ústí v aktivaci libida a zostření smyslů. Ne, nikdo po vás nechce sed v tureckém sedu, vyslovování manter, jako je „Óm“, spíš jde o to soustředit se na to, co se děje – o samotě nebo s partnerem. Způsobů existuje několik.

Jak praktikovat sexuální meditaci?

Kdykoli během dnes se pohodlně posaďte, narovnejte páteř, zavřete oči a začněte s hlubokými nádechy a výdechy. Pokuste se na nic nemyslet, zklidněte svoji mysl. Po pár minutách již dýchejte normálně, stále však zůstávejte v klidu.

V případě, že vás otravují nějaké myšlenky, nezabývejte se jimi, jen je pomyslnou rukou „odpálkujte“ někam do prostoru. Poté zahýbejte svými prsty (prověřte hmat), zaposlouchejte se do ticha (sluch), jemně se kousněte do rtu (chuť), nasajte vzduch nosem a prověřte, jestli něco cítíte (čich), přes zavřené oči lokalizujte kusy nábytku okolo sebe (jděte po paměti a rozhlédněte se svým vnitřním zrakem). Zapamatujte si pocity, které ve vás tato praxe vyvolává, a při sexu se zachovejte podobně.

Zklidněte mysl, dýchejte, vnímejte své smysly, buďte teď a tady. Usnadníte vzrušení, aby prostoupilo celým vaším tělem, podpoříte lubrikaci klína a díky větší citlivosti na okolní podněty můžete dokonce prožít silnější vyvrcholení. Cvičení všímavosti se ale dá provádět i s partnerem, takže ve společném tandemu.

Rituál pro dva

Sedněte si zády k sobě, zavřete oči, párkrát se zhluboka nadechněte a proveďte jakýsi rentgen těla toho druhého. Pokuste se určit, v jakých místech je milenec napjatý nebo naopak uvolněný, slaďte s ním tempo dechu a prozkoumejte faktory, jako je jeho vůně či teplota. Takto chvíli poznávejte, jak se protějšek asi cítí, popřípadě jak reaguje na vaši přítomnost. Meditaci ukončete tím, že se chytnete za ruce a pohladíte se. Dotek ve vás probudí sexuální zájem. Ten pak využijte (nebo zneužijte) podle potřeby.

Příště se zase někdy zkuste líbat s otevřenýma očima. Je to úplně jiný pocit, který vás možná překvapí. Opět je cílem zaměřit se na pocity, zastavit se a užívat si chvilek s partnerem bez rušivých elementů. Společně i o samotě meditujte podle svých časových možností a chuti. Platí však, že lepší aspoň občasný malý rituál než žádný!






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat