Elegantní způsob pro žádost o sex

„Dáme dneska Netflix?“ Tak při téhle otázce nejde vůbec o televizi. Je to jen varianta starší verze „Dáme si dneska spolu kafe?“ Že pořád nechápete? Dobře, tak jinak – „Mám chuť na sex“. Ale proč je pro nás těžké, říct to na rovinu?

Člověk by si pomyslel, že pokud jde o sex, asi bysme si servítky s tím, jak to řekneme, brát nemuseli. Žijeme přece v docela osvícené době, nikdo by například neměl problém číst si v metru „Padesát odstínů šedi“. Dalo by se předpokládat, že nemáme za potřebí tak jednoduchou větu jako „chci sex“ nějak kamuflovat.

Ale ani zdaleka. Dokonce existuje nová „elegantní verze“. Kód „Netflix and chill“ se etabloval jako výraz pro domluvený sex. Pozvánka na sledování filmů a seriálů je tedy novou verzí klasiky „Půjdeš se mnou na kafe?“ Dokonce nový výraz „Netflix and chill“ zařadil už do svého obsahu i anglický „urban dictionary“.

Kódy patří k sexuální etiketě

Možná to vypadá, že „Netflix and chill“ je novinka, fenomén kódování nikoli. A je jedno, jak svobodomyslní jsme po všech zhlédnutých pornech a dílech „Sexu ve městě“, evidentně tyhle formulace stále potřebujeme. A jestli přitom jde o sex na jednu noc nebo důvěrnou lásku páru krátce před výročím zlaté svatby, kódování patří takříkajíc k nepsaným zákonům sexuální etikety. O to je to zajímavější, když zdvořilost v mnoha jiných oblastech našeho života se zdá tak těžká, třeba v e-mailové korespondenci, která se stále častěji musí obejít bez přátelských frází. U sexu naproti tomu všichni smysl zdvořilosti pochopili – dveře se otevřou snadněji, než když bez ní vtrhnete rovnou do domu.

Má to své důvody

Samozřejmě nejsou sexuální kódy jenom čistě zdvořilostní fráze – plní také svoji funkci. Ve fázi namlouvání by tak špatné slovo mohlo spíše všechno zkazit. To celý večer prosedíte u baru, vyprávíte tomu druhému historky, co děláte, povídáte si, jaké země jste procestovali a smějete se vtipům. Správná slova tečou jako šampaňské a pohledy jsou všeříkající. Ale kdo by právě v tuto chvíli řekl přesně to, na co myslí? Během vteřiny by tak celý večer mohl skončit.

Ale diplomatická tajná řeč nepomáhá jenom těm, kteří nemají odvahu říct, co chtějí. Především páry v dlouhodobých vztazích mají svoje osobní tajné kódy pro to, jak vyjádřit svoji chuť. Jsou to ty kódy, které posilují lásku a touhu, která všechny ostatní osoby vylučují, protože je nikdo nedokáže dešifrovat. Protože kdo by věděl, že tak banální věty mají ještě nějaký hlubší význam. „Půjdeme se projít?“ nebo „Dneska bychom si mohli dát mojito.“ Pokud si tohle partneři řeknou a bez mrknutí oka nebo dalších úšklebků hned rozumí, pak je to díky vzpomínkám, které je třeba vrátí do doby, kdy tahle věta poprvé nabyla druhý význam.

Zdroj: www.en.wikipedia.org/wiki/Netflix_and_chill, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat