Vydržovanému partnerovi věrnost nic neříká

11.09.2023 | Vztahy

Dobře, to se může stát každému. Partner přišel o práci, tak ho přece ve štychu nenecháte. Zajišťujete chod celé domácnosti a dáváte mu peníze, aby se necítil tak hloupě. Je hezké, že mu pomáháte, ale taky si tím hodně škodíte. Muž, který se nechává vydržovat, podvádí oproti ostatním častěji!

Muže, kteří mají sklony k nevěrám, spojuje hluboký tón hlasu, špatné zkušenosti z dětství, kdy model rodiny rozhodně nebyl ideální, pak jsou tu taky ti, jež už někdy podvedli – u nich je riziko opakovaného podvádění vyšší. Máslo na hlavě obvykle také mají muži bohatí a ti, kteří milují sociální sítě a tráví na nich hodně svého volného času. Ono si ale moc nepomůžete, když před finančně zajištěným samcem dáte přednost tomu, který se nechává vydržovat. Dostanete se jen z bláta do louže.

Vděk? Ten rozhodně nečekejte!

Podle průzkumu (1) společnosti YouGov přibližně jeden z pěti lidí svého partnera minimálně jednou podvede. Jenže pozor, větší sklony k záletům mají podle vědců pánové, jež mají do své vlastní peněženky hluboko, proto žijí na úkor svých partnerek a jsou na nich ekonomicky závislí. U nich se dá počítat s tím, že si dřív nebo později život okoření románkem. Pravda je taková, že nevěra je v těchto případech pětkrát pravděpodobnější.

Role živitele rodiny ohrožena

Autorka studie Christin Munsch, odborná asistentka sociologie na univerzitě v Connecticutu, to odhalila díky údajům 2 500 lidí věku 18 až 28 let, kteří byli alespoň rok ženatí, nebo se svým partnerem žili na psí knížku. „Pokud žena vydělává víc než její partner, může dojít k ohrožení genderové identity muže, což zpochybní tradiční představu a roli o muži jako o živiteli,“ nechala se slyšet výzkumnice s tím, že na druhém konci spektra to taky není žádná sláva.

A jak to mají ženy?

„Pánové, jež vydělávají mnohem více peněz než jejich partnerky, mají více příležitostí k podvádění a mohou své zálety snadněji skrýt za dlouhé pracovní doby, školení, cestování a podobně.“ A jak je to se ženami, které jsou na svém partnerovi naopak finančně závislé, kupříkladu během mateřské dovolené? „U žen, jak se zdá, má ekonomická závislost opačný účinek. Čím více jsou závislé na svých mužských partnerech, tím méně je pravděpodobné, že se dopustí nevěry. Příležitostí mají méně a v podstatě jim podvádění ani nestojí za to,“ uvedla Christin Munsch ve svém prohlášení.

Zdroj: (1) www.yougov.co.uk/topics/society/articles-reports/2010/03/05/nearly-fifth-have-cheated-partner, www.time.com/4458236/new-study-its-actually-bad-for-men-to-be-breadwinners/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat